Разпространението на коронавируса ще доведе до рецесия или икономическа криза

...
Разпространението на коронавируса ще доведе до рецесия или икономическа криза
Коментари Харесай

БСП иска спешни мерки срещу икономическите последици от коронавируса

Разпространението на ковид ще докара до криза или икономическа рецесия у нас. Трябват незабавни ограничения, с цел да се лимитират последствията върху българската стопанска система, безапелационни са от Българска социалистическа партия. Най-важното сега е да се овладее разпространяването на вируса е да защитим хората, само че на последващо място би трябвало да се подсигурява бъдещето - в обществен и стопански проект, акцентира водачът на партията Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание. Тя предизвести, че една икономическа рецесия би довела до още по-голямо обедняване на българските жители, срив в българската стопанска система, загуба на работни места. По думите й в това отношение държавното управление не подхваща и не разисква никакви ограничения - нито финансови, нито законодателни.
Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " още през днешния ден ще се обърне с писмо към работодателите за професионален и справедлив разбор за последствията в стопански проект, като също дадат оферти какво би трябвало да се направи, даже и законодателно.
Важно е да облекчим удара от рецесията и да се подготвим и с съответни обществени ограничения за българските жители вследствие на това, което се случва. Необходимо е да се мисли сложно, съответно и държавнически, а не да се реагира на парче, както прави сега държавното управление на Борисов, акцентира още Нинова.
Тя прикани за отговорност, реакция без суматоха и студен разсъдък. Смятаме, че е добре да се даде думата на съществени хора и експерти. Готови сме да спомагаме за осъществяване на рационални решения, добави водачът на левицата.
Нинова не утвърждава недомислените изявления на премиера Бойко Борисов, който с държанието си усилва суматохата в страната. Тя цитира думите на премиера, съгласно който " сме като във война ", " гледали сме холивудски продукции ", " най-малко 10 филми има, в които някой е създал вирус и го е изпуснал " и " едва ли ще научим в миналото кой гадина го е приключил това ".
Подобни изказвания не може да провокират нищо друго с изключение на суматоха и безпорядък. Нека господин Борисов леко да се дръпне и да се даде път на умни, съществени хора, експерти, които да вземат обстановката в свои ръце, прикани Корнелия Нинова.
Опазването на здравето на хората е най-важно за нас. Искаме да благодарим на лекарите и на медицинските сестри в лечебните заведения. Днес тези хора, с риск за личното си здраве и за това на околните, са на предна линия и заслужават уважението ни за това, което вършат, акцентира ръководителят на левицата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР