Разочаровани, но готови да подкрепят своя Ноле! Семейството на лидера

...
Разочаровани, но готови да подкрепят своя Ноле! Семейството на лидера
Коментари Харесай

Семейство Джокович: Ще сме до него, за да му върнем вярата в спорта


Разочаровани, само че подготвени да поддържат своя Ноле! Семейството на водача в международната класация по тенис към този момент избра да резервира безмълвие, само че показа своите мисли и очаквания с публично известие до медиите.

Фамилия Джокович съобщи, че са всички са разочаровани от решението на Федералния съд на Австралия да отхвърли жалбата на сърбина по депортацията му, подхваната от министъра по миграционните въпроси на страната Алекс Хоук. Сърбинът към този момент напусна южния континент, като първо ще кацне в Дубай, а по-късно евентуално ще се завърне в родината си. Той ще пропусне Откритото състезание на Австралия и шанса още в Мелбърн да се трансформира в най-успешния тенисист, печелейки 21-та купа от Големия шлем.

" Много сме разочаровани от решението на Федералния съд и обстоятелството, че Новак трябваше да напусне Австралия. Тук не става дума единствено за спорт, за присъединяване в първия шампионат от Големия шлем за сезона, на който Новак господства към този момент десетилетие, а за политика и всички ползи, които преобладаваха в тази ситуация. Въпреки скандалното отношение към Новак, вярвахме, че спортът ще победи. Вярвахме, че ще бъде почетен фактът, който съдът удостовери - Новак има годна виза, че правдата ще бъде задоволена и никакви " публични ползи " няма да имат въздействие за решението ", споделят от семейство Джокович.



Най-близките на Ноле декларират, че няма да го оставят в тази сложна обстановка, а той е излязъл от нея с достолепие.

" Това е тежък миг, изключително за Новак. Но това, което би трябвало да създадем всички и изключително ние, като негово семейство, е да му окажем най-голямата поддръжка до момента. Ще сме до него, с цел да споделим ударите, които му бяха нанесени, да му върнем силата и вярата в този спорт и на първо място във феър плея, който тук напълно липсва. Гордеем се с него и със силата, която сподели, и с борбата, която почтено води. Вярваме, че от тази обстановка ще излезе по-силен, а времето ще покаже безспорното и доказаното досега - че той е популярен първенец и човек ", се споделя в позицията, подписана от семейство Джокович.



Именно бащата Сърджан, майката Дияна и братята Марко и Джордже бяха едни от най-пламенните бранители на тенисиста по време на рецесията. Веднага след днешния (16 януари) развой баща Джокович пресподели прочувствена позиция на последовател, който приказва за " опит за нападение " и " 50 патрона в гърдите " на Ноле.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР