Разликата между почти точната и точната дума е наистина голяма

...
Разликата между почти точната и точната дума е наистина голяма
Коментари Харесай

5 Разлики между избора на правилните и грешните думи в живота

" Разликата сред съвсем точната и точната дума е в действителност огромна – тя е като разликата сред светулката и светкавицата " - Марк Твен.

Като човешки същества, ние сме създали удивителната дарба да използваме езика. Езикът ни разрешава да поддържаме връзка намерено и почтено с хората към нас. Езикът ни разрешава също и да упражняваме мощ, да пораждаме смях, да провокираме войни или да постановяваме мир. Думите, които използваме всеки ден, трансформират, хората с които приказваме. Дали тези промени, които вършим, са позитивни или негативни значително зависи от нашия избор на думи и метода, по който използваме тези думи. Понякога нашата почтеност може да бъде наречена свирепост, написа beu.bg.

Изборът на думи има значение освен за хората към нас, само че и за нас самите. Думите, които избираме да споделяме или повтаряме, могат да имат толкоз огромно влияние върху нас, колкото и върху другите хора. Особено, когато имаме власт над други хора – заемаме управителна роля или ролята на родител или аставник. Когато сте в тази водеща позиция, хората ще ви търсят за упътване.

Правилният избор на думи може да промени посоката на деяние за някого, решенията му и даже живота му. Ето няколко случая, в които думите, които избираме имат значение, и по какъв начин избирането на верните и неверни думи в всекидневието ви пораждат реакции.

5 РАЗЛИКИ МЕЖДУ ИЗБОРА НА ПРАВИЛНИТЕ И ГРЕШНИТЕ ДУМИ

МОТИВАЦИЯ

Изборът на думи може да стимулира някого да даде най-хубавото от себе си или да го накара да има вяра, че даже не би могъл да опита. Това важи за всички видове хора, без значение дали сте водач, който приказва със чиновниците си или съветвате другар.

Вместо да позволите вашия избор на думи да се отрази негативно върху някого, вие ще предпочетете да внимавате, с цел да сте сигурни, че думите и фразите, които употребявате, ще са му от изгода.

ПЕРСПЕКТИВА

Мирогледа на хората не постоянно може да бъде изменен елементарно. Въпреки това верният избор на думи може фрапантно да промени вероятността на някого, в случай че е отворен към концепцията за смяна. Правилният избор на думи може да помогне на човек да промени гледната си точка за по-добро или за по-лошо. Една дума може да бъде задоволителна, с цел да трансформира песимистичната вероятност на някой в позитивна или противоположното.

Перспективата е значима част от способността да се вземат решения и вършат избори.

ЕМОЦИИ

Емоционалното положение е също толкоз значимо, колкото интелектуалното. Емоциите са това, което ни прави хора, а някой, който е в положително прочувствено положение, е доста по-възприемчив от този, който е в отрицателно положение. Изборът на думи може да ви помогне да задържите позитивните страсти на хората или да отхвърлите негативните им страсти.

Промяна в нечии усеща може да докара до това да се отвори към вас или да се затвори в себе си, от време на време за непрекъснато. В последна сметка, благодарение на ободряващи и положителни думи може да постигнете повече, в сравнение с в случай че сте прекомерно прям и непосредствен.

ВЪТРЕШНИ ПЕРСПЕКТИВИ

Дори думите, които използваме, когато беседваме на разум, оказват въздействие върху нашия живот. Може да говорите въображаемо на някой различен, само че вашите лични думи въпреки всичко ви влияят. Когато взаимодействаме с хората, ние ускоряваме това, в което към този момент имаме вяра, без значение дали желаеме или не. Промяната на думите, които употребявате, може да ви помогне да превърнете персоналната си вероятност в по-позитивна и енергична. Ако се оставите на негативността, тя ще обсеби и близките, освен вас.

Промяната на вътрешната мантра от негативни думи към по-положителни неизбежно ще сътвори по-положителна визия за живота.

САМОЧУВСТВИЕ

Независимо за чие самочувствие става дума, думите, които избираме всеки ден могат да имат голям резултат. Той може да е позитивен, или нездравословен и негативен. Неприятният коментар от страна на някого за способността ви да работите или даже нещо за облеклата, които носите, може да срутен самочувствието ви и да провокират тревога.

Когато изберете неверните думи, вие пораждате същата болежка и подозрение, които и вие чувствате. Отделете време, с цел да измененията езика си и можете да спестите и на себе си, и на някой различен доста тъга.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР