„Различните цени на хляба за добра новина, защото показва, че

...
„Различните цени на хляба за добра новина, защото показва, че
Коментари Харесай

Кукушева: Различните цени на хляба са добра новина

„ Различните цени на хляба за добра вест, тъй като демонстрира, че има свободен пазар и огромна конкуренция сред производителите и търговците. Това разрешава всеки да образува цена както сметне за добре “, сподели Мариана Кукушева, ръководител на Националния браншови съюз на хлебарите, за опита на бТВ.

„ Има 100 типа самун на пазара. Има самун под 1 лева, има и самун над 7 лева в другите търговски обекти. В множеството магазини хлябът има понижение на цената следобяд, защото по закон той не може да се върне на производителя “, разясни Кукушева.

Оказва се, че това е честа процедура. „ Търговецът се лишава от своята облага, с цел да продаде наличния самун. Същата процедура съществува и за останалите храни, плодове и зеленчуци “, сподели Кукушева.

Тя добави още, че цената на звук пшеница в България сега е 750 лв. на фона на 350 лева предходната година по това време.

„ Цената на хляба се е трансформирала с към 40%, а не в пъти. Покачването на цената за нас е витално належащо, другояче ще банкрутираме “, сподели Кукушева.

Относно отпадането на Данък добавена стойност за хляба, тя добави, че това би смъкнало от цената на насъщния. „ Държавата взима 20%. Представете си, в случай че един самун е 2,50 лева, то страната прибира 50 стотинки “, даде образец Кукушева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР