Различни държавни такси са заплащани за една и съща хазартна

...
Различни държавни такси са заплащани за една и съща хазартна
Коментари Харесай

Частният хазарт спестил 210 млн. от данъци

Различни държавни такси са заплащани за една и съща хазартна игра.Това стана ясно от брифинга на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ).Защо се е получило това разминаване занапред ще се прецизира - такава поръчка даде шефът на АДФИ Георги Начев

Ако хазартните игри са плащали по този начин, както е плащал Българския състезателен тотализатор от 2014 до 2019 е щяло да влязат още 210 милиона лв..

Спортният тотализатор е плащал по един метод, останалите играчи на хазартния пазар - по различен. Държавната такса по закон е 15% отчисления от всички
залози, като единствено държавният тотализатор е изпълнявал закона.

Припомняме, че тази заран прокуратурата влезе в Комисията по
хазарта, само че прокурори и проверяващи се въздържаха от мнения пред публицистите. От пространствата на комисията бяха изнесени кашони с документи.

Акцията в Комисията по
хазарта съответствува с прокарването на предложенията за промени в Закона за хазарта за повторно от страна на водача на НФСБ, откакто през 2018 година той не събра задоволително поддръжка измежду депутатите. По думите на Симеонов сега той обаче разполага с подкрепата както на премиера Борисов, по този начин и на финансовия министър Владислав Горанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР