Разходите за рекламните и агитационните постове в социалните мрежи, които

...
Разходите за рекламните и агитационните постове в социалните мрежи, които
Коментари Харесай

Меркел вдигна 10 пъти парите за политическа реклама във Фейсбук


Разходите за рекламните и пропагандните постове в обществените мрежи, които са оповестени по поръчка на немското държавно управление през 2017 година, са нарастнали 10 пъти спрямо индикаторите през 2013 година Това оповестява „ Билд “, базирайки се на отговор на парламентарен въпрос, заложен от „ Алтернатива за Германия “.

През предходната година, когато се организираха изборите за Бундестаг, федералното държавно управление е похарчило 4,9 милиона евро за публикуването на реклама във Facebook, Туитър и Инстаграм. През 2013 година, когато се състояха предходните парламентарни избори и когато обществените мрежи не играеха толкоз огромна роля, както през днешния ден, сумата е била 156,7 хиляди евро.

„ Как държавното управление има намерение да бъде клиент на Facebook и по едно и също време с това да пази персоналните данни “, съобщи заместник-председателят на ПГ на АГ Ляйф-Ерик Холм. „ Този, който подлага на критика обществената мрежа, няма право самичък да употребява персоналните данни на клиентите “, добави той.

Тази информация се появи на фона на свадите, свързани с въздействието на обществената мрежа върху политиката. През март вестник „ Ню Йорк Таймс “ заяви, че английската компания „ Кеймбридж Аналитика “ съумя да събере персоналните данни на над 50 милиона консуматори на Facebook, с цел да разработят логаритъм за разбор на политическите желания на гласоподавателите. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР