Раздялата с любовния партньор е един от най-трудните моменти, който

...
Раздялата с любовния партньор е един от най-трудните моменти, който
Коментари Харесай

Етапите на раздялата и болката, която бавно напуска тялото и душата

Раздялата с любовния сътрудник е един от най-трудните моменти, който една жена може да преживее. Болката и празнината, която тя усеща, толкоз настойчиво са я завладяли, че от време на време има възприятието, че в никакъв случай няма да я изоставен.

Според специалисти, болката от любовна разлъка е равна на тази, когато загубиш обичан човек вечно.

Независимо какъв брой мощно боли, сърцето може да понесе доста. Дали времето е най-хубавото лекарство или просто те кара да свикнеш да живееш с тази болежка, е тематика, която постоянно ще си остане противоречива.

Раздялата може и да е противен миг и да ти се коства, че мрачен облак е щръкнал над теб, само че тя постоянно се случва за твое положително. Защото Бог най-добре знае от кого да те отдели и кого да изпрати в живота ти.

Ако в една връзка не си щастлива, няма смисъл да продължаваш да си в нея. На всеки един ни е отредено да срещнем нашия сателит в живота. Дали ще е в този момент или в по-късен стадий – няма по какъв начин да знаем. Единственото, което може да създадем е да се надяваме и да чакаме. Но да не погубваме живота си с неверния човек, тъй като се опасяваме от самотата. В нея няма нищо ужасно. Напротив. Тя даже е потребна, тъй като единствено тогава, човек може да осъзнае кой е и какво желае от живота.

Раздялата се дели на няколко стадия. Може би първоначално ще си мислиш, че животът за теб няма смисъл, само че в края – свободата и задоволство, което ще почувстваш, ще ти покажат, че тази разлъка е най-правилното решение.

Първи стадий: Отричане

Не може да осъзнаеш какво се случва. Човекът, на който си се отдала и посветила живота си, се отхвърля от теб толкоз елементарно. Не знаеш каква е повода, с цел да го направи, само че и не искаш да повярваш, че е кадърен на това. Надяваш се, че това е просто призрачен сън, от който ще се събудиш и всичко ще е както преди. Да, само че уви. Раздялата ви е реалност. И колкото повече отказваш да приемеш действителността, толкоз повече болежка си причиняваш, както и оскърбление.

Той е всичко за теб. Твоята обич. Твоят живот. Без него нищо няма смисъл. Не знаеш по какъв начин ще продължиш напред. Не искаш да продължиш без него. Е, умерено, блага. Това е напълно естествена реакция, изключително, когато си имала усеща към този човек. Но няма постоянно да се чувстваш по този метод. Не споделяме, че болката изцяло ще си отиде от теб, тъй като всеки по друг метод изживява раздялата, само че този нож, който усещаш по какъв начин пробожда гърдите ти, доста скоро няма да го усещаш.

Един ден ще се освободиш от цялата болежка, която в този момент е превзела тялото ти.

Втори стадий: Гняв

Добре. Важното е, че започваш да изпитваш нещо, даже и това да е яд. Няма да таиш нищо повече в себе си и да се затваряш.

Ядосана си. На него. На себе си. На целия свят. Ядосана си, че не си оценена. Предадена си. Изоставена. И искаш да крещиш. Да блъскаш. Да удряш.

Не се съпротивлявай на гнева, който е вътре в теб. Остави го да излезе от теб и да освободи тялото ти. Но не си го изкарвай на хората, които желаят да са до теб в този миг. Запиши се на спорт, който ще отпусне тялото и мозъка ти. Боксът е най-препоръчителен за събаряне на напрежението.

Позволи си да бъдеш неприятна. Сега никой няма право да ти се сърди. Изкарай всичко, което таиш надълбоко в себе си. Така ще се почувстваш доста по-добре.

Трети стадий: Договаряне

Може би всички твои другари ще ти кажат да го пуснеш да си тръгне от теб. На думи е толкоз елементарно. Обаче твоето сърчице ще се разбие на дребни късчета в мига, в който ти го пуснеш да си отиде. И се примириш, че той повече в никакъв случай няма да бъде твой.

Искаш да се върне назад. Да поправиш нещата. И още веднъж да сте едно цяло. Започваш да осъзнаваш грешките, които си позволила, когато сте били дружно. И в този момент се чувстваш подготвена да започнете изначало, този път без да повтаряш старите привички. Едва се сдържаш да не посегнеш към телефона и да му се обадиш.

Точно в този миг си спомни коя си и какво заслужаваш. Може би в случай че той е държал на теб същински, нямаше да се стигне до този противен край? Спомни си и за приятелите, които са до теб. Сега е моментът да прекараш повече време със самата себе си и да откриеш път към теб. Път, посипан с доста обич и грижа. За теб самата.

Четвърти стадий: Депресия

Колкото и мощна да е дамата, депресията е наложителна част, през която би трябвало да премине, когато се раздели със своя сътрудник. Всяка една дама изживява друго раздялата и при някои депресията не е толкоз дълбока.

Няма да споделяме, че може да се стигне даже и до суицидни мисли, от които в случай че не се отърси скоро, може да се стигне до съдбовен край.

Раздялата е реалност. И не може да промениш нещата. Нямаш магическа пръчица, с която да върнеш времето обратно или пък някогашния си. Щом е решил, че не желае повече да бъде с теб, би трябвало да приемеш неговото решението. И да продължиш напред. Не незабавно. Но с времето ще го направиш. Просто имай религия и не позволявай на мрачните мисли да съсипят живота ти.

Пети стадий: Приемане

И в края на всеки тунел – има лъч светлина. Лъч вяра.

И след всяка опустошителна стихия – изгрява мощно слънце.

И след болежка – идва благополучие.

Но преди този момент ще почувстваш примирение, избавление, покой.

Ще настъпи и този миг, в който ще приемеш, че към този момент няма „ нас “. Че си сама. И той не е до теб. С време буцата, която е заседнала в този момент в гърлото ти, ще стартира да понижава. Също като тъгата. Също като гнева.

Един ден ще станеш сутринта и няма да почувстваш тази пронизваща сърцето болежка. Ще се усеща спокойна. И може би щастлива.

И доста скоро ще настъпи този ден. Денят, в който ще се освободиш от горчивината, която твоята обич ти аргументи. Е, неизбежно е. Като матура по български език в 12-ти клас. Задължителна е за всички. Изпитание, което ще ти донесе най-хубавият урок. А той е – да обичаш най-силно себе си. И да вярваш, че няма болежка, която да не може да преживееш.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР