Разделението в държавата беляза и честването на националния празник 3

...
Разделението в държавата беляза и честването на националния празник 3
Коментари Харесай

Грозно разделение на Шипка. Освиркаха и замеряха Петков

Разделението в страната беляза и честването на националния празник 3 март на връх Шипка. Още от сутринта русофили развяха съветски флагове пред Паметника на свободата и посрещнаха премиера Кирил Петков с възгласи " НАТО вън! " и " Оставка ". На върха имаше голям брой партийни флагове на " Възраждане ".

Под върха отидоха Петков и ръководителя на Народно събрание Никола Минчев. Именно поради предстоящото напрежение и разделяне президентът Румен Петков не се качи тази година на историческия връх. Той одобри почетния спри пред Паметника на незнайния войник, където бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, военният министър Драгомир Заков, вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Ниноваа, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и доста политици.

Под крясъци " Предатели " Петков и Минчев отидоха до паметника на Шипка, където старозагорският митрополит Кипрян отслужи заупокойна молитва в памет на починалите за Освобождението на България.  

По време на речта на премиера Кирил Петков той бе обстрелван със снежни топки от протестиращи и бе ударен със сняг. Той от своя страна се втурна към хората и се опита да поговори с тях, след което си потегли от тържествата.

Въпреки неприятното време през днешния ден хиляди българи от двете страни на Балкана се качиха към заветния връх Шипка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР