Раздаването на плажовете под наем с 5-годишни договори върви усилено

...
Раздаването на плажовете под наем с 5-годишни договори върви усилено
Коментари Харесай

„Наши“ фирми с 2 лв. капитал: Ето кои печелят плажовете, чадърът стига 100 лева!

Раздаването на плажовете чартърен с 5-годишни контракти върви интензивно към месец преди старта на сезон Лято 2023. Министърът на туризма издаде заповеди за определянето на наемателите на още 6 плажа, четири от които са в община Царево.

За редица линии, за които не е имало претенденти или пък подадените документи не са отговаряли на условията, са оповестени повторни процедури. Амбицията е преди началото на сезона всяка от тях да има собственик, написа „ Медиапул “.

Засега е ясно, че сянката на плажа това лято ще нарастне фрапантно, макар уверенията на служебния министър на туризма Илин Димитров, че покачването на цените ще е минимално.

През Лято 2022 цената на чадър на плажа се движеше от 3 до 10 лева Още толкоз струваше и шезлонгът. За това лято за отдадени чартърен пясъчни линии досега цените се движат от 8 лева до 100 лева за чадър или шезлонг, като най-скъпият плаж за момента се обрисува да е „ Перла “ в Приморско.

Другата наклонност е, че множеството компании, спечелили търговете, са регистрирани особено за присъединяване в тях. Те са с капитал от 2 лева до 100 лева Собствениците им са младежи с чиста биография. Най-вероятно това са подставени лица, зад които е мъчно да се каже кой стои и има ли пренареждане на този пазар, обгърнат с легенди и митове за мутри и олигарси.

Малък оазис в Царево

При второто установяване на наематели на плажове най-скъпа ще е сянката на плаж „ Малък оазис зона 3 – централен – изток “ в Царево.

Въпреки че това е един от посещаваните плажове, конкуренция на процедура не е имало. Подадена е единствено една оферта – от „ Черноморски плажове “ ЕООД. Компанията е записана дни след оповестяването на състезанието в София на 1 март 2023 година с капитал от 10 лева Предметът ѝ на активност е ресторантьорство и хотелиерство. Собственик на компанията е 32-годишната Весела Красимирова Веселинова.

„ Малък оазис зона 3 – централен – изток “ е с дейна плажна повърхност от 1704 кв.м и дължина на бреговата линия е 106 метра. Годишният наем за него ще бъде 3120 лева с Данък добавена стойност. Цената на един шезлонг ще е 60 лева, толкоз ще се заплаща и за чадър, излиза наяве от оповестените документи.

За съпоставяне през предишното лято на прилежащия къмпинг „ Оазис “ цената на шезлонг и чадър беше по 6 лева

Плаж „ Къмпинг Юг “

Втори плаж по южното Черноморие за 5 години печели компанията „ Ем Би Би Турист “ ЕООД. След като преди дни взе чартърен плажа на ММЦ в Приморско, в този момент ще е наемател и на плаж „ Къмпинг Юг “ в Лозенец.

За този плаж конкуренцията е била най-оспорвана, той като са подадени четири предложения. Компанията на Михаил Борисов е дала най-високата наемна цена от 147 480 лева с Данък добавена стойност годишно и печели търга. Площта на плажа е 11 410 кв.м, а бреговата му линия е 290 метра. За чадър или шезлонг ще се заплащат по 50 лева това лято. За съпоставяне година по-рано цените са били 10 пъти по-ниски.

Дружеството „ Ем Би Би Турист “ е основано малко преди да бъдат оповестени плажните търгове с скрито наддаване, демонстрира информация в Търговския указател.

Компанията е учредена на 14 февруари 2023 година със 100 лева капитал в София. Еднолична благосъстоятелност е на Михаил Борисов Борисов, а предметът ѝ на активност е концесиониране и стопанисване на плажове. Михаил Борисов е бил притежател още на компаниите „ “Скайбилд Инкорп “ ЕООД и „ Н и Н Глобал “ ЕООД. Управлява и компанията „ МББ Консулт БГ “ ЕООД, демонстрира информация в Търговския указател.

Плаж „ Устие на река Велека “

Реклама

Специално основана за състезанията компания печели търга с скрито наддаване и за живописния плаж „ Устие на река Велека “ в Синеморец. Оферти са подали три компании, като най-висока наемна цена е предложила „ Папаронка “ ЕООД и е избрана за победител.

За плажа с повърхност от 39 173 кв.м и дължина на бреговата линия от 210 метра „ Папаронка “ ще заплаща на страната 49 200 лева с Данък добавена стойност годишно. За чадър или шезлонг ще се заплаща по 30 лева

Компанията „ Папаронка “ е записана на 1 март 2023 година в София с капитал от 2 лева Собственост е на 46-годишният Ефрем Асенов Асенов, а предметът ѝ на активност е услуги в туризма и търговията. Ефрем Асенов е съучастник още в „ Порселаника “ ООД, която се занимава с търговия, и е шеф на „ Виталак България “ ЕООД. Последната компания е благосъстоятелност на жител на Израел Елиезер Смолер и се занимава с търговия и логистика, демонстрира информация в Търговския указател.

Плаж „ Царево Попски “

Един от посещаваните плажове в Царево – „ Попският “, през идващите 5 години ще се стопанисва от „ Би Ай Пропърти Инвестмънтс “ ЕООД. В конкуренцията предложения са подали три компании, само че сдружението, представлявано от Борислав Киров, е дало най-висока годишна наемна цена от 9360 лева с Данък добавена стойност, а цената на чадър или шезлонг през лятото ще е по 25 лв.. Плажът е с повърхност от 8726 кв.м с дължината на бреговата линия от 210 метра.

„ Би Ай Пропърти Инвестмънтс “ е учредена в Бургас през август 2017 година от Иван Христов Милпетров и и Борислав Красимиров Киров, родени през 1985 година Предметът ѝ на активност е продажба на парцели, хотелиерство и ресторантьорство. През май 2022 година техен съучастник става Елена Костова Кирова, родена през 1964 година

Капиталът на сдружението е 272 900 лева, от които 85 000 лева са парична вноска, а останалите 187 900 лева са недвижими парцели в Болярово благосъстоятелност на Елена Кирова.

Приходите на компанията възлизат на 99 хиляди лева през 2020 година, след като е последният оповестен финансов доклад в Търговския указател. Година по-рано са били едвам 11 хиляди лева Дружеството регистрира загуба от 46 000 лева през 2020 година, а година по-рано още веднъж е било на минус 12 000 лева

„ Къмпинг Ахелой “

За плаж „ Къмпинг Ахелой “ в община Поморие предложения са подали трима претенденти. До присъединяване в търга са позволени двама, тъй като предлагането на „ Ахелой Проджект “ ООД не е отговаряло на условията.

За победител е оповестена прясно записаната в софийското село Герман „ Волщанд “ ЕООД. Компанията е дала най-висока годишна наемна цена от 40 620 лева с Данък добавена стойност за плаж с повърхност от 10 661 кв.м и дължина на бреговата линия от 517 метра. За чадър или шезлонг ще се заплаща по 50 лв. това лято, до момента в който предишното е била 5 лева

Специално за този плаж министърът на туризма Илин Димитров е издал заповед за авансово осъществяване, с цел да може наемателят да приготви плажа за идния сезон.

Компанията „ Волщанд “ е особено основана за търга на 14 февруари 2023 година в Златоград с капитал от 100 лева Предметът и на активност е концесиониране и стопанисване на плажове, търговия, хотелиерство. Собственост е на 31-годишния Йордан Валериев Добрев. Той е съучастник и в „ Екогрийнкар “ ООД, която се занимава с разделно събиране и преработване на боклуци.

Плажът в остарелия град на Несебър

Трима претенденти са наддавали в една процедура за два дребни плажа в остарелия град на Несебър – източния и западния. Фирмата „ М-Джим “ ЕООД е била отстранена, тъй като не е предложила наемна цена. Така състезанието се печели от „ Бунент “ ЕООД, която е дала най-висока наемна цена – 16 680 лева годишно и в това време е предложила най-ниска наемна цена за чадър или шезлонг от 8 лева

Плаж „ Несебър – остарял град изток “ е с повърхност от 598 кв. м и дължината на бреговата линия от 59 метра. Плаж „ Несебър – остарял град запад “ е повърхност от 1274 кв. м. и дължината на бреговата линия 44 метра.

Фирма „ Бунент “ е учредена през април 2018 година в Несебър от Николай Захариев Вълков, роден през 1981 година Капиталът ѝ е 10 лева, а предметът ѝ на активност ресторантьорство и хотелиерство.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР