Районната прокуратура в Пловдив назначи проверка за фотосесията с Рут

...
Районната прокуратура в Пловдив назначи проверка за фотосесията с Рут
Коментари Харесай

Прокуратурата назначи проверка за фотосесията на Рут Колева в Перущица

Районната прокуратура в Пловдив назначи инспекция за фотосесията с Рут Колева, снимана на Паметника на трите генерации в Перущица.

Кадрите са оповестени в фешън списание и провокираха огромно отвращение, тъй като певицата театралничи върху символната костница на починалите.

След репортажа на Българска национална телевизия, Рут Колева за първи път разяснява обвиняванията и се извини на всички, които са се почувствали наранени.

В позицията си певицата показва, че с екипа не са имали желание да осквернят паметта на героите и не са знаели какво въплъщава Паметника на трите генерации в Перущица. Разказа, че за целия ден, който са прекарали на мястото, не се е появил нито един клиент, нямало е информация, нито табела. Имало обаче съсипия, вулгарни надписи и купища отпадъци в това число и върху саркофага, върху който театралничи.

" Самият той беше затрупан с отпадъци, които почистихме преди снимането на фрагментите. Пътят към паметника е посипан с дупки и целият обект е въплъщение на едно нещо – разпад. Когато се върна в България, бих желал да направя подаяние на община Перущица, с цел да се почисти и усъвършенства положението на паметника, и се надявам, че тази обстановка ще бъде добър урок за всички нас ", написа певицата.

За цялостното възобновяване на комплекса обаче са нужни близо 2 милиона лв., споделя кметът на Перущица.

" Аз не мисля, че това е съответно опрощение, още повече, че то не е публично. Значи, с един пост в обществена медия мисля, че е несериозно. И по никакъв метод нито опрощение, нито подаяние могат да омаловажат метода, по който тя е обидила хората в Перущица ", съобщи кметът Мария Вълканова.

Архитектурната колегия пък на собствен ред пита кой и по какъв начин ще стопанисва в бъдеще националните монументи, с цел да не тънат в съсипия.

" Ние би трябвало един път вечно да знаем, че не оскверняваме тези монументи, само че не ги и поддържаме и в този смисъл ние би трябвало да решим в тази посока напълно нещата. Нито една община не се грижи за мемориалите си, нито министерството на културата е в положение да се погрижи ", сподели арх. Тодор Абаджиев.

Прокуратурата към този момент стартира инспекция по случая,която би трябвало да завърши в едномесечен период.

" Проверката, която е назначена, ще цели точно да се откри дали в действителност са осъществени хулигански дейности. Идеята е да преценим дали има възмутени жители, от какво тъкмо са възмутени, какъв е този монумент, към сегашния миг поддържа ли се, какъв е достъпа до него ", разяснява Чавдар Грошев - областен прокурор на Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР