Районна прокуратура - Враца образува досъдебно производство за грубо нарушаване

...
Районна прокуратура - Враца образува досъдебно производство за грубо нарушаване
Коментари Харесай

Безредици в Мездра, Томов обвини местните власти

Районна прокуратура - Враца образува досъдебно произвеждане за жестоко нарушение на публичния ред и разваляне на два леки автомобила след днешните вълнения в Мездра.

По обяд се стигна до конфликти пред дома на мъжа, упрекнат за гибелта на 8-годишното дете, което беше намерено мъртво в града.

По непотвърдена информация в щурма са взели участие 30-40 души, които след идването на силите на реда са избягали в прилежащите улици.

Ул. „ Сливница “ в града, където се случиха безредиците, към 15 ч. бе отцепена от полицията, като на място има сили на жандармерията.

Две коли бяха обърнати и два прозореца - счупени, на дома на арестувания за гибелта на 8-годишното момче, заяви БНР.

Изявление даде дядото на момчето – Тома Томов, който е някогашен народен представител и някогашен областен прокурор. Той съобщи, че безредиците са предизвикани от обърканото следствие по случая.

„ До нощес, до 17.00 часа, се срещнах и с основния прокурор, и с окръжния прокурор. Аз бях уверен, че всичко е наред, да има успокоение, обаче от нощес стартира да вали информация и то се оказа за жалост, че е същинска. Няма местопрестъпление. Телефоните са били при тях непрекъснато. Не са извикали криминалисти. Тогава се появяват тези неща, когато хората стартират да се съмняват в справедливостта и в закона. Кой предизвика тези неща? “.

Томов изрази неразбиране за какво подобен случай на породена гибел се проверява от районна прокуратура, при изискване, че това е в компетентността на окръжната. Каза още, че са подхванати дейности казусът да бъде стихотворец от окръжната прокуратура във Враца.

Той изрази задоволство от срещата си през вчерашния ден с основния прокурор, който през днешния ден преди обед беше в Мездра, където се срещна с проверяващите по случая.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха по-рано, че елементи на полицията и жандармерията се изпращат незабавно към Мездра, с цел да възстановят реда.

.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР