Районна прокуратура – Ихтиман води разследване по досъдебно производство за

...
Районна прокуратура – Ихтиман води разследване по досъдебно производство за
Коментари Харесай

1000 лв. гаранция за нападателя с нож във влака София - Бургас

Районна прокуратура – Ихтиман води следствие по досъдебно произвеждане за причиняване на междинна телесна щета, оповестиха от прокуратурата. Става въпрос за случая в бързия трен София - Бургас, при който мъж беше атакуван и прободен с нож.

Извършителят на действието – 65-годишният Б.С., е направил признания. Той е арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Същият не е престъпно проявен, неосъждан. Той е притеглен към наказателна отговорност за осъществено закононарушение по член 129, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. Понастоящем по отношение на обвинения Б.С. е избрана мярка за неотклонение " гаранция в пари " в размер на 1000 лв..

Разследването е почнало предвид на местопрестъпление. Незабавно са били подхванати дейности по определяне на причинителя, както и очевидци на закононарушението.

Било е изяснено, че потърпевшият П.Д. пътувал в едно от купетата на четвърти вагон, където сред него и другия пасажер – Б.С., зародил скандал.

Вследствие на спора С. нанесъл на Д. удар с нож в региона на корема. Пристигналият на място екип на Спешна здравна помощ е установил, че потърпевшият е с прободна рана. Мъжът е превозен до болница в столицата и настанен в поделение по хирургия без заплаха за живота.

Разследващият служител на реда е провел разпит на потърпевшия в лечебното заведение.

Работата по делото продължава. Предстои да бъдат осъществени разпити на очевидци и назначени съдебномедицински експертизи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР