Районна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем43-годишния родител, ударил директорка

...
Районна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем43-годишния родител, ударил директорка
Коментари Харесай

Обвинение за ударилия директорка на градина в Свиленград

Районна прокуратура - Хасково притегли като обвиняем43-годишния родител, блъснал директорка на детска градина в Свиленград, оповестяват от прокуратурата.

Инцидентът е станал на 15 ноември в детска градина „ Радост “. Според прокуратурата бащата предизвикал на дамата в качеството й на длъжностно лице междинна телесна повреда- строшаване на лявата тазобедрена става при и във връзка осъществяване на службата й. Жената е оперирана в „ Пирогов “.

От събраните досега доказателства е изяснено, че около13.20 ч.43-годишният татко дружно с3-годишния си наследник и неговата баба отишли в детската градина, която момчето посещавало. Там били посрещнати от помощник-възпитателка. Възникнал спор дали на детето е била сложена инжекция без позволение на родител. На мястото пристигнала и директорката. Тя обяснила на бащата, че в детската градина не са били поставяни инжекции на децата. В този миг той се обърнал към нея и нанесъл удар в региона на лицето й. Вследствие на това тя паднала на земята, а по-късно е открито, че вследствие на това е получила фрактура на тазобедрена става, изясняват от прокуратурата.

Активните дейности по събиране на доказателства по случая не престават под управлението на Районна прокуратура – Хасково, Териториално поделение - Свиленград. Предстоят разпити насвидетели, назначение и правене на здравна експертиза, която да откри характера на телесното увреждане и събиране на писмени доказателства. Утре- 22 ноември, на 43-годишния татко ще бъде предявено обвиняването инаблюдаващият прокурор ще реши каква мярка за неотклонение ще бъде взета по отношение на него, допълват от прокуратурата.

По предписание на Районна прокуратура - Хасково се прави и инспекция по подаден сигнал от бащата за породени увреждания на детето му в детската градина.

Във връзка със случая прокурор от Районна прокуратура - Хасково е взел участие и в взаимно заседания с представители на локалната власт в Свиленград и обществените служби за разискване на ограниченията за протекция на 3-годишното дете,а също по този начин нуждата в детските градини да бъде инсталирано видеонаблюдение или назначена защита.

В групите на Свиленград в обществената мрежа родителят приканва за поддръжка и разгласява клипове и протокол от здравно освидетелстване на 3-годишния си наследник. Той отхвърля да е удрял директорката на детското заведение и упреква ангажираните със случая, че прикриват принуждение над детето му.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР