При евентуални следващи предсрочни избори на есен ГЕРБ ще се

...
При евентуални следващи предсрочни избори на есен ГЕРБ ще се
Коментари Харесай

Веселин Стойнев: При нови избори ГЕРБ ще се стопи, особено ако се появи алтернатива като Радев

При възможни последващи предварителни избори на есен ГЕРБ ще се стопи, изключително, в случай че се появи огромна опция от вида на Радев. Тя просто ще “изсмуче ” всички останали, отвън твърдите ядрагласове. Радев заема една центристка позиция, несъмнено, проруска, и се привижда като единствения постоянен фактор. Това разяснява журналистът Веселин Стойнев в предаването “Без искания ” по Дарик.

По думите му президентът ще изсмуче и другите - “Възраждане ”, “Левицата ”, “Величие ” и тн. Той изясни още, че Радев не е тъкмо “ляв ”, а е бил всичко това, което не са останалите партии взети дружно - лявото, русофилското, популитското, автократското, патриотичното.

Според него, в случай че отидем на избори отновоима два разновидността - изборната интензивност да падне още или Радев да подаде оставка като президент и да се появи с стратегия за промяна на държавното устройство.

“Той от две - три години споделя, че има план за Конституция, който никой не e виждал. Сега може да го извади и да каже “в този план написа президентска република. Аз излизам пред вас с тази поръчка ”. Той може да каже изберете ме, ще се свика Велико Народно заседание, ще пометем партиите - те са неспособни, не могат да произведат никакво ръководство и да обединят обществото. И с това да завоюва ”, счита журналистът.

Стойнев добави, че Борисов пазиедна по-умерена позиция към Радев.

“Борисов се разграничава от президента по евроатлантическите въпроси, само че като цяло се отнася почтително към него. Изразява и отчасти единодушие, фронтменът на офанзивите е Пеевски. Както виждаме Пеевски може да прави това спорадично против всеки и по-късно да завършва и затихва. При него няма константа позиция, по-скоро е плод на неговото себедоказване като политически фактор и пръв евроатлантик. ”, сподели той.

Според Стойневнай-мъжкарският ход на Борисов е той да сформира държавно управление на малцинство и той персонално да го оглави.
Чуйте целия диалог в атачмънта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР