За случващото се в наши дни е разговорът в студиото

...
За случващото се в наши дни е разговорът в студиото
Коментари Харесай

Александър Секулов пред Дарик: Единствено успялата Революция, е Еволюцията! Уморени сме от идеологии и псевдо революции

За протичащото се в наши дни е диалогът в студиото на Дарик радио Пловдив с известния пловдивски публицист, публицист и драматург Александър Секулов*, притежател и на националната премия за литература " Христо Г. Данов " тази година.

Изморен съм от идеологии и псевдо революции, признава Сашо Секулов.Пропагандата ни облъчва като радиация през днешния ден.Всичко извънредно първо се идеологизира, след това се политизира, по-късно идва партизанщината и най-после публичната комедия, покруса или драма.

Според него българинът продължава да взема решение всичко " отвън страната си ", макар страната си идвете страни " се гледат " като " непознати в един асансьор ". Но писателят прецизира, че това не е нито опрощение, нито обвиняване.От всеки опит принудително да се промени ходът на историята, страда единствено елементарният човек, а печеливши са " откровените бездарници ".Пропагандата " прониква във всеки ъгъл от нашия живот ", само че и съпротивата нахората стававсе по-силна. Единствено съумялата Революция е Еволюцията, безапелационен е Сашо Секулов.

И всички сме съгласни с него, че в политическото говорене през днешния ден няма вероятност...

​*​Само преди дниАлександър Секулов завоюва ​националнатанаграда​„ Христо Г.Данов “ в категория „ Автор на българска художествена литература “. Той бе отличен за романа „ Корабът на сирените “ на Издателство „ Хермес “.​

​Пловдивският публицист и драматург е притежател и нанационалните литературни оценки „ Академика “ (1988) и „ Цветан Зангов “ (1985, 1986, 1987)​, на премия " Иван Николов " за стихосбирките „ Високо, над далечината “ и „ Възхитително и леко “ (1998, 2004)​; нанаграда „ ​Пловдив “ в раздел „ Художествена литература “ за романа „ Възхитително и леко “ (2004), за поетичната книга „ Море на живите “ (2016)​и за пиесата „ Одисей “ (2019)​. За " Море на живите " той е награден и с националната премия " Христо Фотев ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР