Растенията ще имат време да порастат!, казва един от руските

...
Растенията ще имат време да порастат!, казва един от руските
Коментари Харесай

Сауни, църкви, градини: руските войници трайно се настаняват в Сирия

" Растенията ще имат време да порастат! ", споделя един от съветските офицери, трайно настанили се в базата си в сирийския град Тартус, където се радват и на градините си, и на подводниците си, четири години след военната интервенция на Москва в страната.

Въпреки известията за евакуиране на контингента и фрапантното понижаване на интервенциите, съветското наличие в Сирия трайно се е вкоренило и това дава явен знак за бъдещето на страната.
В крайбрежния град Тартус в Западна Сирия, както и в другата си база в Хмеймим по на север, съветската войска трайно се е разположила и с удоволствие обявява това пред поканените да посетят обектите ѝ публицисти, в това число тези на Агенция Франс Прес.

Спортни зали, сауни, хлебарници, химическо почистване и, несъмнено, православни параклиси. Войниците имат " всички нужни улеснения ", съобщи съветски офицер, поискал анонимност, тъй като не му е позволено да прави изказвания пред медиите.

С изпращането на авиацията си на помощ на режима на Башар Асад в края на септември 2015 година, Москва разреши на хванатия натясно собствен съдружник да натрупа победи над бунтовниците и да си върне контрола над огромни елементи от територията.

Днес руснаците се демонстрират обществено, с патрулите на военната полиция по улиците на сирийските градове или " съветниците ", които към този момент застават пред камерите при образованието на първокласен батальон от войската на Башар Асад покрай Дамаск.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР