Расте недоволството в Турция за бързината, с която са реагирали

...
Расте недоволството в Турция за бързината, с която са реагирали
Коментари Харесай

Назрява недоволство в Турция за бързината, с която са реагирали властите и спасителите


Расте недоволството в Турция за бързината, с която са реагирали избавителните екипи и управляващите. Все повече хора споделят, че помощ е пристигнала едвам на втория ден, а в някои случаи и по-късно.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 197
„ Чакаме тук от през вчерашния ден. Помощта пристигна едвам в този момент. За страдание, закъсняха ”, споделят наранени, представени от Нова телевизия.

„ Къщата ни рухна. Стоим под дъжда и спим на мократа земя. Няма даже един топъл чай. Огледайте се в близост. Господ да ни е на помощ ", споделят още наранени.

Президентът Ердоган отиде в зоната на разрушенията. Той беше в Мараш, който понесе едни от най-тежките вреди и многочислени жертви. Президентът не отхвърли, че избавителните интервенции са тръгнали постепенно.

„ Всички институции работят. Да, в първия ден изпитвахме някои компликации. Но на втория обстановката беше сложена под надзор ”, съобщи Ердоган.

В Турция има така наречен „ налог земетресение ". Той беше въведен след нещастието в Истанбул през 1999 година Досега са събрани 4 милиарда $, които би трябвало да усилят потенциала и уменията на избавителните служби. Сега има въпроси дали парите са дали резултат или единствено са били събирани.

„ Никога няма да позволим нашите жители да останат на улицата. Ще помоля хората да не се поддават на провокации. Да слушат единствено известията на службите за битка с бедствията ”, прикани Ердоган.

Същевременно на терен продължава битката за всеки живот и вярата, че под всяка купчина бетон може да има оживели.

Момченце беше открито от спасителите в турската провинция Хатай. То не е пило вода три дни, само че информацията е, че няма тежки пострадвания. С бурни възгласи на голямото голям брой доброволци, цяло семейство беше извадено от Белите каски живо от отломки в градче край Хама.

Чуждестранните екипи, пристигнали в Турция, също се оказаха от огромна помощ. Испански спасители благодарение на кучета откриха и извадиха двама живи под руините. Екипи от Русия, Германия и други страни разгласиха сходни видеа. Намирането на живи хора в третия ден след бедствието дава вяра, че чудото е допустимо. Търсенето продължава с ясното схващане, че възможностите понижават с придвижване на времето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР