Рапърът Takeoff, член на номинираното за две награди Грами хип-хоп

...
Рапърът Takeoff, член на номинираното за две награди Грами хип-хоп
Коментари Харесай

Застреляха 28-годишен рапър в Тексас

Рапърът Takeoff, член на номинираното за две награди " Грами " хип-хоп трио " Мигос ", е бил смъртоносно прострелян в боулинг зала в Хюстън, Тексас, оповестява BBC, представени от segabg.com. Той е бил на 28 години.

Роден през 1994 година в Лорънсвил, Джорджия, под името Кършник Хари Бол, Takeoff беше най-известен с участието си в фамилната група " Мигос " дружно с Quavo - негов чичо, и Offset, братовчед му, който е женен за друга хип-хоп звезда - Карди Би. Племенникът и чичото са играли на зарове към 2:30 ч. сутринта във съдбовната нощ. Няколко часа преди стрелбата Takeoff е разгласил селфи от мястото, което наподобява като залата за боулинг.

В нея е имало частно празненство с към 40-50 посетители, на което някой е разкрил огън, оповестяват от полицията. При отзоваването на сигнала те са разкрили млад негър мъж с огнестрелна рана във врата или главата, който е умрял на място, само че не са удостоверили самоличността на рапъра, написа BBC. Други двама души също са били простреляни и откарани с частни коли в лечебни заведения в региона, споделят още от органите на реда. Изданието TMZ написа, че сътрудника на Takeoff - Quavo, не е потърпевш.

С разпространяването на новината за гибелта в обществените мрежи заваляха първите възпоменания, в това число от конгресмена Джамал Боуман, който написа в Туитър: " Изпращам любов на околните на Такеoff. Омръзна ми да виждам по какъв начин умират млади чернокожи мъже. "

Групата Migos изгрява посредством песента Versace от 2013 година, която Дрейк ремиксира. През 2016 година с шлагера Bad and Boujee те за първи път доближават до номер 1 в класациите. Триото се смята за значим фактор за въвеждането на актуалния южняшки ров - известен и авторитетен рап поджанр - в мейнстрийма. Албумите им Culture и Culture II, надлежно през 2015 и 2017 година, оглавяват класацията на " Билборд ". През 2021 година триото приключва трилогията с Culture III. Quavo и Takeoff, които се изявяват и като дует, неотдавна бяха пуснали нов музикален клип с хелоуинска тема към песента Messy. През 2018 година Takeoff издава и първия си солов албум Rocket.

Членът на групата Offset има престъпно досие, а цялото трио и екипът им са арестувани за малко през 2015 година поради открита в рейса им марихуана и " друго неразрешено вещество " преди концерт в Университета на Южна Джорджия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР