Рано тази сутрин, българско време, в Нешвил, щата Тенеси, се

...
Рано тази сутрин, българско време, в Нешвил, щата Тенеси, се
Коментари Харесай

Железният Тръмп срещу корумпирания Байдън

Рано тази заран, българско време, в Нешвил, щата Тенеси, се състоя заключителният избирателен спор сред президента Доналд Тръмп и претендента на демократите Джо Байдън.

Има едно неписано предписание в американската политика и предизборни тактики - първият спор е предопределен за твърдия електорат, а заключителният би трябвало да звучи "президентски ".

Това написа в собствен коментар на доктор Борислав Цеков, Център за нова Европа, представен от Dariknews.


Затова нормално в първия спор претендентите са нападателни и даже крайни, а в последния са обрани в изрече и звучат сплотяващо.

Така беше и в тази акция. За разлика от безредната кавга от първия спор, в Нешвил видяхме остра дискусия, само че с надалеч по-ниски децибели.

Кипящият от сила Тръмп изгледаше смирено угрижен като остарял влъхва, който знае какво прави и какво следва. Байдън пък направи оптималното, с цел да изрецитира опорните си точки без да си не помни мисълта.

Дебатът се организира в доста притеснителна за демократите конюнктура по две аргументи.

Първо, безмълвното болшинство, което избра Тръмп през 2016 година, в този момент наподобява освен още по-мотивирано, само че има и редица белези, че се разраства в навечерието на вота.

Много сериозен знак за подобен развой е забележителното повишаване спрямо 2016 година на броя на записаните републиканци във всички основни щати, които ще решат крайния излаз от борбата.

При демократите няма сходна наклонност.

На фона на всекидневните многохилядни и ентусизирани манифестации и шествия в поддръжка на Тръмп, Байдън едвам съумява да събира по две-три дузини симпатизанти. Шумно пропагандираната тирада на някогашния президент Барак Хюсеин Обама в поддръжка на Байдън се състоя пред полупразен паркинг с трийсетина автомобила симпатизанти.

Неслучайно прогресистко-либералните медии от вида на CNN, MSNBC или "Ню Йорк Таймс ", които от дълго време са погребали журналистическите стандарти и по всякакъв начин вземат участие в акцията на страната на Байдън, не смеят да покажат фрагменти и фотоси с публиката на предизборните прояви на претендентите.

Второ, на финалната права на акцията избухна корупционният скандал с семейството Байдън.

Десетки имейли от озовалия се в ръцете на ФБР преносим компютър на Хънтър Байдън - наследник на някогашния вицепрезидент, уличават претендента на демократите в нелегално потребление на президентския пост за добиване на персонални облаги за него и фамилията му в размер на десетки милиони долари от покупко-продажби с Китай и Украйна.

Въпреки тоталното осведомително затъмнение, което се пробваха да устроят прогресистко-либералните медии оттатък океана и преписващите ги в Европа, както и софтуерните олигарси, цензуриращи обществените мрежи, гигантският корупционен скандал набира мощ.

Тема номер едно е в най-гледаната телевизия в Съединени американски щати - Fox news, както и в авторитетните самостоятелни и консервативни медии от вида на New York Post, Newsmax, The Daily caller и други, които имат многомилионна публика.

Нов стадий от развиването на абсурда стартира часове преди предизборния спор.

Тони Бобулински, който е изпълнителен шеф на Синохоук Холдингс, бизнес партньорство сред китайската енергийна корпорация и семейство Байдън, удостовери достоверността на част от имейлите на Хънтър Байдън и съпричастността на татко му Джо към корупционните покупко-продажби.

Очаква се Бобулински да бъде свикан да свидетелства пред сенатска комисия идната седмица.

В хода на дебата Тръмп се възползаа ловко от тези разкрития, с цел да рамкира съперника си като "корумпиран политик ", който за 47 години престой във властта не е сторил нищо значително за обществото, само че за сметка на това се е облагодетелствал нелегално.

Информирани фактори от щаба на Тръмп настояват, че има още по-скандални доказателства против Байдън, които може да бъдат оповестени преди изборния ден.

Опитите на Байдън да нападна Тръмп за коронакризата единствено дадоха мотив на президента да напомни отличните стопански индикатори, рекордно ниската безработица и данъчни облекчения от предходната година.

След което разгласи, че изборът в този момент е сред "суперикономиката на Тръмп и депресията, която чака Америка с Байдън ".

Динамиката на акцията на финалната права става напряко френетична.

Но в тази фаза политическото време е извънредно сгъстено - всяка секунда е като през целия ден. Затова единственото несъмнено е, че интригата ще се резервира до самия край.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР