Ранното пенсиониране е мечта за мнозина, но често може да

...
Ранното пенсиониране е мечта за мнозина, но често може да
Коментари Харесай

Ранното пенсиониране – все по-трудно постижима цел за средната класа

Ранното пенсиониране е фантазия за мнозина, само че постоянно може да наподобява невероятно, в случай че не сте спечелили милиони през кариерата си.

" Преди двадесет години процентът на ранно пенсиониране беше много подобен при другите равнища на благосъстояние ", споделя Хайди Карялайнен, икономист по въпросите на пенсионирането, спестяванията и застаряването в Института за фискални проучвания (IFS) пред CNBC.

Но това към този момент се е трансформирало, съгласно отчет на IFS за трендовете в пенсионирането във Англия, оповестен предишния месец, като " пенсионирането преди навършване на формалната пенсионна възраст е все по-концентрирано измежду по-заможното население ".

В същото време представителите на така наречен междинна класа, които са в края на 50-те и началото на 60-те си години, най-вероятно ще би трябвало да работят до постигане на формалната пенсионна възраст, демонстрира още отчетът. В Обединеното кралство понастоящем хората могат да се пенсионират на 66 години.

Могат ли повече хора със междинни приходи да се пенсионират по-рано?

Ключовият фактор за това дали ранното пенсиониране е допустимо, несъмнено, са парите, споделя Карялайнен:

" Оказва се, че увеличението на заетостта измежду хората със приблизително равнище на богатство е значително обусловено от финансова нужда, защото доста от тях към момента имат непогасена ипотека да вземем за пример “.

За Гари Смит, сътрудник във финансовото обмисляне и експерт по пенсиониране в Evelyn Partners, главният въпрос е дали хората могат да си разрешат " живота, който желаят ".

Различни фактори играят роля за отговора " да " и доста от тях са свързани със спестяванията, споделя Смит. Това е изключително значимо във Англия, защото доста спестявания, свързани с пенсиите, не могат да се употребяват преди навършване на 55-годишна възраст.

В някои случаи достъпът до тези фондове за ранно пенсиониране може да е добра концепция, само че е належащо да се внимава, подчертава още Карялайнен и прибавя:

" Важно е хората да обмислят последствията от потреблението на пенсионния фонд за финансиране на непосредствени потребности в интервала преди настъпването на държавната пенсионна възраст, защото това може да повлияе на дълготрайната им финансова сигурност и приходи при пенсиониране ".

Всеки, който желае да се пенсионира по-рано, " ще би трябвало да има спестявания, разнообразни от пенсионните, които да употребява през идващите години ", споделя Смит. Ранното пенсиониране също по този начин значи, че пенсионният фонд би трябвало да бъде по-голям, с цел да може да стигне за по-дълго време.

Според него спестяването на пари колкото се може по-рано е от решаващо значение за всеки, който обмисля ранно пенсиониране, даже в случай че това значи да промени метода си на живот, като да вземем за пример да пропусне почивки в чужбина и да не купува постоянно скъпи движимости като нови коли. Това също по този начин ще подсигурява, че спестяванията ще се запазят по-дълго.

Друг фактор, който може да повлияе на опцията за ранно пенсиониране, са неизбежните разноски като тези за жилище.

" Един от значимите разноски е този за жилище, защото високи ипотечни заплащания ще доведат до бързото привършване на пенсионните спестявания ", изяснява Смит.

Тези, които нямат ипотеки, могат да обмислят понижаване на размера на жилището си, с цел да минимизират разноските и да употребяват спомагателните парични средства за финансиране на ранното си пенсиониране.

Наред със спестяването, вложението е различен главен метод, по който хората могат да се приготвят за ранно пенсиониране, отбелязва Смит.

„ Независимо дали хората възнамеряват да се пенсионират по-рано или не, доста от тях не обръщат задоволително внимание на пенсионните си фондове “, споделя на собствен ред Карялайнен. " Мисля, че има едно такова възприятие на блаженство, когато става въпрос за пенсионно икономисване, изключително измежду по-младите хора ".

Основната причина за това е, че решението по какъв начин да планирате пенсията си и какъв брой да внасяте е мъчно и зависещо от доста променливи фактори като бъдещите приходи и какъв брой дълго в действителност ще взимате пенсия, обединени са специалистите.

" Тъй като това е комплицирано решение, хората просто го отсрочват и избират това, което работодателят им каже, че е верният размер на вноската. И мисля, че това е същинският проблем ", споделя Карялайнен.

Работодателите във Англия са задължени да включат служащите си в пенсионни схеми, в които вноската по дифолт, избрана от държавното управление, е 8% от квалифицираните приходи. Хората също по този начин постоянно считат, че това е задоволително, защото е несъмнено от държавното управление, до момента в който в реалност, съгласно Карялайнен, в идеалния случай те би трябвало да икономисват сред 12 и 15% от общите си приходи.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР