Рамката на Бюджет 2022 показва едно нещо - промяна няма

...
Рамката на Бюджет 2022 показва едно нещо - промяна няма
Коментари Харесай

Цончо Ганев: Що за политика е тази, която внася бюджет през февруари

" Рамката на Бюджет 2022 демонстрира едно нещо - смяна няма и не е заложена, чакаме след няколко месеца да се внесе нова актуализация. Що за политика е тази, която внася бюджет през февруари и ще желае планувана актуализация след няколко месеца. Дори имаме продължение на политиките на ГЕРБ ". Това разяснява пред БНР Цончо Ганев, народен представител от партия " Възраждане ", зам.-председател на Народното събрание, член на бюджетната комисия.

По думите му " не може да се залагат финансови разноски от над 8 милиарда лв. и да се каже, че тези пари ще се изразходват ". " Няма готови документи, няма извършени тръжни процедури, с цел да може такива пари да бъдат изхарчени. Бялото е бяло, а не черно. Когато заложиш 8 милиарда лв., знаеш, че най-малко 5 милиарда лв. ще са ти буфер, който в следствие ще изразходваш, както изразходваше Борисов. Това не е смяна ". В предаването " 12+3 " Ганев назова бюджета " килнат " и уточни, че има разминаване сред обещания и действителности.

" Няма по какъв начин да подкрепим бюджет, за който от в този момент се знае, че след два месеца ще бъде обновен... Има огромна част от българското общество, която се бори за финансовото си оцеляване, по тази причина внесохме като предложение да се отстрани Данък добавена стойност върху дребната потребителска кошница, върху горивата, върху водата, върху медикаментите. Това е действителната помощ, която може да се окаже
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР