Рали шампионът Димитър Илиев поема дупките по пътищата. Това обяви на

...
Рали шампионът Димитър Илиев поема дупките по пътищата.
Това обяви на
Коментари Харесай

Рали шампион ще оправя дупките на Петков

Рали първенецът Димитър Илиев поема дупките по пътищата.

Това разгласи на конференция през днешния ден министър председателят Кирил Петков, който уточни Илиев не просто като собствен консултант по тематиката пътни поправки, а като главен състезател.

Петков се надява тази седмица Народното събрание да гласоподава отхвърленото решение за разплащане на 50% за осъществените предходната година поправки. Цялата сума е над 1.2 милиарда лв..

От браншова камара Пътища провеждат народен митинг тази сряда, откакто кабинет и парламент не са правилни по контракти от предишния юни насам.

Докато не получат парите си, компаниите не желали да ремонтират, сподели Петков.

Включвам вести и слушам Борисов да споделя: „ Преброих 3000 дупки ”. Е, по какъв начин са били строени тези пътища, че за 100 дни има 3000 дупки. Или са били от преди, или не са били направени добре, разяснява Петков.

Той попита за какво съществени поправки са правени като пътна поддръжка. И си отговори по този начин:

Пътна поддръжка не изисква толкоз високо равнище на гаранции.

Според него тази процедура би трябвало да бъде изменена.

Ето още от речевия поток на Кирил Петков през днешния ден:

Надявам се тази седмица това решение да мине. Първи критерии е, че би трябвало да разклати оптимално бързо половината пари. Не би трябвало да се спори. Второ желаеме да мине през задоволително положително равнище на инспекция. Не тъй като се колебая в АПИ или Министерството на районното развиване, а тъй като договорите са били направени погрешно. И тези 3000 дупки, които са се отворили последните 100 дни, или са си би там, да стартират да се ремонтират.

Време е да променим цялата конструкция на нещата по какъв начин се случват – транспарантни поръчки, попълване на съществуващите дупки и поправки, нови автомагистрали и всичко това би трябвало да стане оптимално бързо. Първата задача е всички ние да напреднем.  Надявам се и в Народното събрание да се схванат.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР