Ръководството на “Югоизточно държавно предприятие ДП гр.Сливен проведе работна среща

...
Ръководството на “Югоизточно държавно предприятие ДП гр.Сливен проведе работна среща
Коментари Харесай

ЮИДП на работно посещение в Областна администрация Ямбол

Ръководството на “Югоизточно държавно дружество ” Директива за птиците гр.Сливен организира работна среща с регионалния шеф на Областна администрация Ямбол Биляна Кавалджиева. Участие в нея взеха шефът на предприятието инж. Димчо Радев и неговия заместител инж. Станимир Сотиров, както и шефовете на двете стопанства в региона - инж. Борислав Цвятков на ДЛС-Тунджа и инж. Николай Мишинев на ДГС-Елхово.

Основните тематики, които участниците разискаха бяха пожароопасния сезон и ограниченията за попречване на пожари в горските територии, както и снабдяването с дърва за огрев на локално население за идния зимен сезон. Г-жа Кавалджиева приветства участниците и им благодари за инициираната среща, като означи, че тя е доста потребна за успеваемостта както на сегашни, по този начин и на бъдещи взаимни действия.

В своето послание инж. Радев означи, че тази година пожарите, зародили в региона са четири, като при тях са наранени 1300 дка горски площи от низови пожари и 300 дка от върхови. “Стопанствата в района са проведени и са снабдени с противопожарна техника. От предприятието планираме закупуване на булдозер, който да се употребява за областите Сливен и Ямбол за изкопаване на противопожарни линии към обитаемоте места. за обезопасяване на популацията и запазване на имуществото им. ”, показа шефът. Той съобщи, че бракониерството в района също е намаляло доста, поради контрола, който се ползва от горските управляващи. Стопанствата се стараят да задоволяват популацията с дърва за огрев съгласно потребностите им, с цел да не се стига до противозаконни сечи. Инж. Радев означи, че в област Ямбол се вършат най-вече залесявания и че лесокултурните действия, изпълнявани в района, съставляват 50% от активността в това направление на предприятието.

Директорите на стопанствата показаха настоящи данни за пожарите в техните райони, както и информации за декларирани и доставени количества дърва за огрев на популацията. И тук те регистрираха спад на търсенето, заради презапасяване с дървесина и означиха, че дефицит през зимния сезон не се чака.

Обединяването на институциите е ключът към сполучливата предварителна защита. Отговорността към човешкия живот и природата е приоритет за всички ни. Около това се сплотиха участниците в умозаключение на срещата. Те възнамеряваха бъдещо експертно заседание за района и се съгласиха сходни срещи да станат регулярни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР