Ръководството на украинските въоръжени сили планира да нанесе удар по

...
Ръководството на украинските въоръжени сили планира да нанесе удар по
Коментари Харесай

Шойгу: Украйна планира да нанесе удар по Крим с ракети ”ХАЙМАРС” и ”Сторм шадоу”

Ръководството на украинските въоръжени сили възнамерява да нанесе удар по Русия, в това число по Крим, с ракети “ХАЙМАРС ”(HIMARS) и “Сторм шадуоу ”(Storm Shadow), съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу по време на съвещание на колегиума на военното ведомство, съобщи ТАСС.

 

Министърът акцентира, че потреблението на тези ракети отвън зоната на “специалната военна интервенция ” би довело до незабавни удари по центровете за взимане на решения в Украйна и би означавало пълноценно включване на Съединени американски щати и Англия в спора.

 

Освен това Шойгу означи, че Киев продължава да прави опити за набези в южнодонецкото, запорожкото и донецкото направление, като ангажира елитни формирования, подготвени от експерти на НАТО, както и огромен брой западни оръжия.

 

" От 4 юни насам украинските въоръжени сили са направили 263 офанзиви против съветски позиции. Благодарение на способените и самоотвержени дейности на нашите елементи всички те са били отблъснати и врагът не е постигнал задачите си ", осведоми министърът.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР