Ръководството на ЦСКА следи ситуацията около нападателя на казахстанския Кайрат

...
Ръководството на ЦСКА следи ситуацията около нападателя на казахстанския Кайрат
Коментари Харесай

ЦСКА следи нападател на Кайрат и национал на Гвинея

Ръководството на ЦСКА следи обстановката към нападателя на казахстанския Кайрат - Хосе Канте, написа " Тема Спорт ". Той е роден на 27 септември 1990 година в испанския град Сабадел, само че е с гвинейски корени и пази цветовете на африканската страна, като за първия тим е изиграл 13 мача, в които е отбелязал 2 гола.

Кариерата на високия 184 см Канте стартира в испански нискоразредни тимове, а през 2014 година подписва с кипърския АЕК Ларнака, където изиграва 29 мача, в които бележи 5 попадения, и си урежда трансфер в полския Гурник (Забже) през 2016-а. Там обаче не му потръгва и по този начин и не съумява да се разпише в 16 дуела, с цел да премине във Висла (Плоцк).

За два сезона Канте записва 62 срещи и 19 гола, което му обезпечава и трансфер в локалния гранд Легия (Варшава), а по това време той е оценен на към 5 млн. евро. В полската столица Канте се задържа две години, като изиграва 43 мача, в които бележи 12 гола, само че след скандал с управлението е преотстъпен на испанския Химнастик. След приключването на контракта му през март тази година той минава като свободен сътрудник в Кайрат.

Канте е изиграл 34 мача и е отбелязал 16 гола във всички шампионати през акцията, която в Казахстан започва напролет. Тимът от Алмати приключи трети в крайното класиране на някогашната руска република след изненадващия първенец Тобол (със Саид Ибраимов в щаба) и Астана. Кайрат съвсем несъмнено ще спори за купата на страната, откакто в първия полуфинал победи като посетител Астана с 3:0, а едно от попаденията бе точно на Канте.

Договорът на опитния нападател изтича в края на 2022 година, само че има късмет от ЦСКА да опитат да го привлекат на " Българска войска " още през този сезон, защото спортно-техническото управление е останало впечатлено от качествата му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР