Ръководството на нюйоркската Метрополитен опера скъса отношенията си с обвинения

...
Ръководството на нюйоркската Метрополитен опера скъса отношенията си с обвинения
Коментари Харесай

Метрополитън уволни известен диригент заради сексуален тормоз

Ръководството на нюйоркската Метрополитен опера скъса връзките си с обвинявания в полова експанзия диригент Джеймс Ливайн, който беше почетен музикален шеф, заяви The New York Times, представен от БГНЕС.
По-рано Метрополитен стартира вътрешно следствие откакто в медиите попадна полицейски отчет, в който се твърдеше, че неназован мъж обвинил Ливайн в секстормоз. Според потърпевшия, който живее в щата Илинойс, Ливайн за първи път почнал да го преследва през 1985 година. Тогава диригентът е на 42 години, а обвинителят – на 15. Както твърди мъжът, тормозът траял дълги години. След това още мъже насочиха сходни обвинявания.
Заради тази информация, оперното управление реши да скъса всевъзможни работни връзки с Ливайн. " Въпреки че и до момента чакаме резултати от следствието, Метрополитън опера реши да работи в този момент ", съобщи генералният управител Питър Глеб. Според него, членовете на съвета на шефовете са единомислещи. " Това е покруса за всички, чийто живот се оказа обиден ", прибавя Глеб.
74-годишният Ливайн е един от най-известните диригенти на Съединени американски щати. Той е номиниран за " Грами " 37 пъти, получава я в 10 случая. Ливайн става музикален шеф на Метрополитен опера през 1976 година, само че преди година напуща поради изострилото се заболяване " Паркинсон ". След това операта го назначава на поста " почетен музикален шеф ". Като подобен той от време на време заставаше на диригентския пулт, само че не на непрекъсната основа.
Темата за секстормоза в Съединени американски щати стана извънредно настояща след абсурда с продуцента Харви Уейнстейн. От началото на октомври заваляха обвинявания против него - от към този момент над 80 дами, измежду които актрисите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР