Ръководителят на турското министерство на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви,

...
Ръководителят на турското министерство на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви,
Коментари Харесай

Чавушоглу: Турция подкрепя Формулата за мир на Зеленски

Ръководителят на турското министерство на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че Турция поддържа препоръчана от Украйна формула за мир за преустановяване на войната, предава " Анадолската организация “.

" Русия споделя, че към този момент е подготвена за договаряния. Украинският президент Володимир Зеленски предложи кротичък проект от 10 точки. Ние, като Турция, поддържаме този проект и продължаваме работата си “, сподели Чавушоглу.

Турският външен министър добави, че страната му поставя огромни старания за преустановяване на войната и си сътрудничи и с двете страни: Украйна и Русия.

" Разбира се, нашата цел е резистентен мир и взаимно задоволително решение. Вярваме, че тази война ще завърши на масата за договаряния. Колкото по-рано, толкоз по-добре “, сподели той.

Както беше обявено, през ноември президентът Володимир Зеленски показа украинската формула за мир. По-специално става дума за обезпечаване на радиационна, нуклеарна, продоволствена, енергийна сигурност, освобождение на всички пандизчии и депортирани, използване на Устава на Организация на обединените нации и възобновяване на териториалната целокупност на Украйна и международния ред, евакуиране на съветските войски и преустановяване на военните дейности, връщане на справедливостта, противопоставяне на екоцида, попречване на ескалация, фиксиране на края на войната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР