Ръководителят на Световната здравна организация предупреди, че бързането на богатите

...
Ръководителят на Световната здравна организация предупреди, че бързането на богатите
Коментари Харесай

Какво става? СЗО със скандал за третата ваксина

Ръководителят на Световната здравна организация предизвести, че бързането на богатите страни да пуснат бустерни дози ваксина за ковид задълбочава неравенството в достъпа до инжекции, което удължава пандемията.

Здравната организация на Организация на обединените нации от дълго време предизвестява, че крещящата неравнопоставеност в достъпа до имунизациите за Covid оставя доста уязвими хора в по-бедните страни без нито една инжекция, до момента в който по-богатите страни вкарват необятни стратегии за укрепване.

" Общите стратегии за укрепване евентуално ще удължат пандемията от COVID-19, вместо да я прекратят, като насочат доставките към страни, които към този момент имат високо равнище на имунизационно покритие, давайки на вируса повече благоприятни условия да се популяризира и мутира ", съобщи пред кореспонденти генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

" Никоя страна не може да подтиква с бустерни дози излизането си от пандемията. "

Коментарите му идват в миг, когато светкавичното разпространяване на разновидността Омикрон по света, откакто беше открит за първи път в Южна Африка предишния месец, понижи очакванията, че най-лошото от пандемията е отминало. Новият вид се популяризира с невиждана скорост и към този момент е открит в 106 страни, заяви СЗО.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР