Ръководителят на Синодалния отдел за външни църковни връзки митрополит Иларион

...
Ръководителят на Синодалния отдел за външни църковни връзки митрополит Иларион
Коментари Харесай

За Богоявление: Руснаците да не влизат в ледената дупка

Ръководителят на Синодалния отдел за външни църковни връзки митрополит Иларион предложи на руснаците да се откажат от къпането на Богоявление на фона на епидемията от ковид. Това сподели той в ефира на предаването „ Църква и мир “ по телевизионния канал „ Русия 24 “, оповестява „ Интерфакс “.

„ В сегашната обстановка, когато вирусът вилнее, когато тялото е отслабено след заболяване, не бих предложил на никой православен набожен да се потопи в дупката “, сподели свещеникът.

Къпане за Богоявление не е църковен обред или рецепта, само че се прави единствено по своя лична самодейност. Иларион акцентира, че той персонално е решил да не се потапя в ледената дупка тази година.

„ Мисля, че в този момент не е моментът, когато би трябвало да тествате тялото си по този метод “, добави митрополитът. Той сподели, че църквите ще раздават Богоявленска вода и  изрази вяра, че вярващите ще носят маски и ще поддържат обществена отдалеченост.

По-рано Роспотребнадзор даде съвет на руснаците, които желаят да се потопят в ледената дупка. Според специалисти, изобилната вечеря, както и отвод от алкохол и кафе, ще оказват помощ за понижаване на напрежението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР