Ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер покани лидерите на Вишеградската

...
Ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер покани лидерите на Вишеградската
Коментари Харесай

Юнкер ухажва Вишеградската четворка с покана за вечеря

Ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предложения водачите на Вишеградската четворка на вечеря, с цел да се опита да понижи напрежението сред тях и по-богатите западни страни в Европейски Съюз, излиза наяве от писмо, представено от организация " Ройтерс ".

В писмото от 2 октомври до водачите на Полша, Унгария, Чехия и Словакия, Юнкер акцентира " първостепенната значимост " на единството в Европейски Съюз, подложено на тестване от разногласия за имиграцията и други въпроси, както и от Брекзит.

Докато Прага и Братислава от време на време съблюдават по-умерен звук, Варшава и Будапеща непрекъснато са в борба с Европейската комисия и с водещите страни в Европейски Съюз Германия и Франция, съгласно които страните от Вишеградската четворка от ден на ден подценяват демократичните правила.

Юнкер предложи вечеря с водачите на четирите централноевропейски страни на 18 октомври, преди срещата на върха на 19 и 20 октомври, изтъквайки потребността за създаване на " по-единна, мощна и демократична Европа ", макар излизането на Англия от Европейски Съюз.

" Мисля, че запазването на единството на 27-те в този развой е от първостепенна значимост ", написа Юнкер./ БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР