Ръководителят на британското национално здравеопазване Крис Хопсън заяви, че следващите

...
Ръководителят на британското национално здравеопазване Крис Хопсън заяви, че следващите
Коментари Харесай

Рекорд от 162 572 заразени с Covid-19 за последното денонощие в Англия

Ръководителят на английското национално опазване на здравето Крис Хопсън съобщи, че идващите дни са извънредно значими, с цел да се разбере какъв е резултатът от разновидността oмикрон върху службата, съобщи БНР. В Англия бе регистриран връх от 162 572 инфектирани с Covid-19 за последното денонощие.

Данни за заразяванията от събота има единствено от Англия. Тези от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще бъдат оповестени след края на уикенда. При високата численост в Англия обаче се допуска, че върхът е надминат и за цялото Обединено кралство. Жертвите в тази част на страната в събота са 154.

Крис Хопсън съобщи, че броят на приетите в болница се усилва в цялата страна, само че към момента не е ясно какво ще се случи по-късно. Той написа в туитър, че националното опазване на здравето работи неуморно, само че е изложено на по-голям напън от по-различен темперамент, в сравнение с през предишния януари, тъй като се организират повече планувани лекувания, огромни запаси се заделят за програмата за бустерни ваксини и има доста отсъстващ личен състав. Хопсън добави, че в този момент няма толкоз заболели възрастни хора, както при предходните пикове на пандемията, и ситуацията в интензивните отделения не е сериозно дотам. Има обаче опасения, че това може скоро да се помени вследствие на огромните събирания в новогодишната нощ.

Англия сега е с ограничавания от по този начин наречения " План Б " на държавното управление, който включва наложително носене на маски на множеството закрити публични места, коронавирус паспорти за нощните клубове и други огромни събития и работа от у дома, където това е допустимо. Предстои обаче преразглеждане на ограниченията на 4 януари с алтернатива за стягането им.

В Шотландия, Уелс и Северна Ирландия бяха въведени спомагателни ограничавания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР