Инж. Александър Пандурски отчете успехите и предизвикателствата пред институцията. Областният

...
Инж. Александър Пандурски отчете успехите и предизвикателствата пред институцията. Областният
Коментари Харесай

Областна администрация – Кюстендил отбеляза четвъртвековен юбилей

Инж. Александър Пандурски регистрира триумфите и провокациите пред институцията. Областният шеф уточни, че с общи старания страната, общините и бизнесът могат да трансфорат Кюстендилска област в едно положително място за трудова реализация и заслужен живот.

Със стилна гала в залата на Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора “, Областна администрация – Кюстендил означи тържествено 25 години от своето основаване. Събитието стартира с двата химна – българския и европейския, и бе почетено от някогашни регионални и заместител регионални шефове, заемали длъжностите от основаването на администрацията през 1999 година до наши дни. На празника участваха регионалните шефове от прилежащи области, представители на районни институции и на правосъдната власт, кметове и ръководители на общински препоръки, на работодателски и публични организации.

Специален посетител на юбилея бе Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий – наместник ръководител на Св. Синод и наместник на овдовелия Софийски епархийски трон. Той отслужи молебен за здраве и благословение на чиновниците на Областна администрация, в съслужие с Негово Преосвещенство Велбъждския свещеник Исаак – втори викарий на Софийския митрополит и архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, и духовници. Митрополит Григорий поздрави регионалния шеф и чиновниците на администрация във връзка 25-ата годишнина, както и присъстващите посетители, молитвено благопожелавайки им здраве, Божия помощ и триумфи в полаганите писания и отсега нататък. Архиереят сервира подарък на Областната администрация – икона с облика на Св. равноапостолни Константин и Елена – държавници, управлявали поверения им народ с религия и мъдрост.

Пред гостите, в своето приветствено слово, актуалният регионален шеф инж. Александър Пандурски изрече специфични благодарности за положителната взаимна работа и правилно партньорство от страна на всички институции, сегашни и някогашни чиновници на администрацията, регионални шефове и техни заместници. Той акцентира, че с помощта на всички тях в Кюстендилска област са осъществени редица значими планове, вложения и потребни за обществото хрумвания. В речта си Пандурски маркира и дребна част от плановете, по които е работила или съдействала Областна администрация. Той регистрира и напъните, полагани от институцията, за решение на проблеми във водния бранш, събирането и съхраняването на боклуци, плавния енергиен преход и поддръжката към най-уязвимите групи по пътя на климатичната индиферентност.

“Една от първите администрации в цялата страна сме, която вкара електронни услуги за жителите и бизнеса, както и електронния продан на документи сред администрациите. Горди сме, че през 2015 година получихме премия за „ Най-добра Областна администрация на Република България “. През 2021 година бяхме отличени с етикета „ Ефективен CAF консуматор “ от Института по обществена администрация към Министерски съвет. До момента той е присъден единствено на четири регионални администрации в страната. Като институция показахме, че можем да бъдем в крайник с нововъведенията и да следваме тренда на динамичното време, в което живеем “, означи регионалният шеф. В речта си той не спести и сериозните провокации, пред които е изправена област Кюстендил, като означи, че за тях би трябвало с общи старания да се търсят решения, което може да стане с привличането на вложения.

В края на словото си регионалният шеф излъчи общо обръщение и апел: „ Независимо какво ще бъде политическото посланичество след идните избори, ние – страната, общините и бизнесът, би трябвало да поставим старания, познания и опит, с цел да превърнем Кюстендилска област в едно положително място за бизнес, трудова реализация и заслужен живот на нашите съграждани. Уверявам ви, че това още повече ще стимулира администрацията да дава допустимо най-хубавите услуги на жителите на област Кюстендил! “

По време на церемонията, с почетния знак на Областна администрация бяха наградени дългогодишни чиновници, които са почнали своя професионален път през цялото време на основаване на институцията и работят в нея до наши дни. Инж. Пандурски връчи плакети на основния секретар Гергата Михайлова и на Евелина Марковска от Дирекция „ АКРРДС “. Той им благодари за цялостния принос, професионално отношение и добра работа през всички тези години, пожелавайки им още доста триумфи и задоволство от постигнатото.

На финала на тържествената част чиновниците на администрацията, някогашните регионални и зам. регионални шефове си направиха общи фотоси за спомен, които да останат за историята и в архива на Областна администрация. А за музикалния декор по време на събитието се погрижиха от Фолк арт групировка с диригент Адела Харалампиева, Венелина Петкова – цигулка и Красимира Матуска – пиано.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР