Ракетните заплахи на руския президент Владимир Путин са абсолютно неправдоподобни,

...
Ракетните заплахи на руския президент Владимир Путин са абсолютно неправдоподобни,
Коментари Харесай

Немски оръжеен експерт: Ракетните заплахи на Путин са абсолютно неправдоподобни и самохвалство!

Ракетните закани на съветския президент Владимир Путин са безусловно неправдоподобни, съобщи немският специалист по ракетна техника Роберт Шмукер. Той е професор по авиационна и галактическа техника в Техническия университет в Мюнхен, съобщи Дойче веле.

В обозримо бъдеще Русия не е способна да създаде нуклеарна енергетична крилата ракета, съобщи специалистът пред организация dpa, съобщи Блиц.

" Такава ракета би била прекомерно тежка. Не си представям те да основат дребен летящ термоядрен реактор ", разясни той.
 

По думите му, още преди няколко десетилетия учените са проучвали тази опция. Предимство при такива ракети би била продължителността на полета. Идеята е, че реакторът създава огромно количество сила, която разрешава на ракетата да преодолее огромно разстояние с доста висока скорост, при траектория под равнището на засичане от радио-локационните системи. Това прави доста сложна отбраната от сходна ракета.

Изявлението на Путин не е нищо повече от фукане, коментира ученият.

Друго изказване на съветския президент - за основаването на свръхзвуково оръжие, той определи като фантазия.

По думите му, Русия и Китай, постоянно пускат известия, че са се постигнали огромен триумф в тази област, само че те са недостоверни.

" Свръхзвуковата сфера е измежду белите петна, там към този момент няма основани оръжия. " - сподели още Шмукер.

Той разясни, че голямата скорост води до екстремни натоварвания на материалите, макар, че Путин разгласи, че Русия е основала свръхзвуков ракетен комплекс " Кинжал ", както и че Москва разполага с други нови типове оръжия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР