Raiffeisen Bank International (RBI) потвърди интереса си към нови придобивания

...
Raiffeisen Bank International (RBI) потвърди интереса си към нови придобивания
Коментари Харесай

Raiffeisen се оглежда за още придобивки

Raiffeisen Bank International (RBI) удостовери интереса си към нови придобивания в България. В годишния отчет на банката за 2018 година основният изпълнителен шеф Йохан Щробл показва, че банката има интерес към институции в Чехия, Словакия, Сърбия и България. Той въпреки всичко показва, че "това не значи, че не желаеме да растем и в другите страни от района ".
Информация за тези планове на австрийската институция се появи още през октомври 2018 година.

В отчета Щробл показва, че нови придобивания са нужни на банката, с цел да ускори позицията си на стратегически значимите ѝ пазари. По думите му, придобиването на портфолио от активи или дребни банки е допустимо "при подобаващи условия и цена ".

През 2018 година консолидираната облага на RBI се повиши с 14% до 1.27 милиарда евро, а съотношението на неприятните заеми пада до 3.8 %.

"2018 година бе най-хубавата година в историята на банката ", споделя още Щробл. И показва, че всички банки са генерирали облага.

В Централна и Източна Европа групата има 47 000 чиновници и 16 милиона консуматори.

В България чистият лихвен приход на банката през 2018 година скача до 103 млн. евро с помощта на покачване на размерите. Приходите от такси и комисионни порастват до 49 млн. евро. Общият действен доход пораства до 164 млн. евро от 156 млн. евро през 2017 година.

Оперативният резултат се покачва до 76 млн. евро от 71 млн. евро, до момента в който облагата след налози и такси понижава до 72 млн. евро от 77 млн. евро година по-рано, частично и поради по-високите с 4 млн. евро административни разноски.

Банката регистрира и спад на неприятните заеми до 2.7% от 4.3% през 2017 година Активите порастват с 10.7% до 4.1 милиарда евро.

У нас банката има 2589 чиновници и 146 клона, които обслужват 0,6 милиона клиенти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР