, приет от парламента, който критиците наричат ​​заплаха за свободата

...
, приет от парламента, който критиците наричат ​​заплаха за свободата
Коментари Харесай

Грузинският президент засипа с критики закона за чуждестранните агенти

", признат от Народното събрание, който критиците назовават ​​заплаха за свободата на словото, е " недопустим " и не може да бъде променян . Това съобщи президентът на Грузия Саломе Зурабишвили, представена от Асошиейтед прес.

Зурабишвили остро разкритикува ръководещата партия " Грузинска фантазия " за прокарването на законопроекта, който се възприема като опасност за за присъединение към Европейския съюз.

Законопроектът изисква медиите и неправителствените организации и други групи с нестопанска цел да се записват като " преследващи ползите на непозната мощ ", в случай че получават повече от 20% от финансирането си от чужбина. Според държавното управление законопроектът е нужен, с цел да спрат непознатите сътрудници, опитващи да дестабилизират страната .

Законът е недопустим, тъй като отразява поврат в отношението на Грузия към гражданското общество, към медиите и към рекомендациите на Европейската комисия, които не са в сходство с нашата заявена политика за ходене към европейска интеграция, акцентира президента.

Тя акцентира, че има намерение да наложи несъгласие. Управляващата партия обаче има задоволително гласове, с цел да го преодолее.
 Европейски Съюз приканва Грузия да отдръпна закона за
Европейски Съюз приканва Грузия да отдръпна закона за " задграничните сътрудници "

Предупреждават, че мярката може да попречи на упоритостите на Грузия за членство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР