Рафаел Надал разкри, че е бил на анестезиологични инжекции по

...
Рафаел Надал разкри, че е бил на анестезиологични инжекции по
Коментари Харесай

Надал: Играх на инжекции в Париж, но няма да го направя за Уимбълдън

Рафаел Надал разкри, че е бил на анестезиологични инжекции по време на двете седмици на Ролан Гарос, където през вчерашния ден испанецът завоюва рекордна 14-та купа с победа над норвежеца Каспер Рууд във финала.

Краля на клея има хронична травма на стъпалото (Мюлер-Вайс синдром), която се утежнява в последните години и присъединяване на обичания му шампионат бе под въпрос, само че в последна сметка той игра в Париж и още веднъж стана първенец, записвайки победи над Новак Джокович, Александър Зверев и Феликс Оже-Алиасим по пътя.

След огромния си триумф Надал разкри, че преди всеки мач е получавал по няколко инжекции, които да анестезират стъпалото му, само че това носи съществени опасности и няма да го повтори за Уимбълдън. " Всички знаят какъв брой доста значи за мен Ролан Гарос, желаех да си дам късмет да вземам участие тук, това бяха невероятни две седмици, изпълнени с страсти. Сега задачата е ясна - ще продължа да работя и да диря решение за казуса, само че не желая да поемам този риск още веднъж. Следващата седмица ще опитаме лекуване, с което да изгорим част от двата нерва в стъпалото. Ако това проработи, ще продължа да играя, само че в случай че то не проработи, ще би трябвало да взема решение дали съм подготвен да се подложа на тежка интервенция, след която ще не присъствам дълго и не е ясно дали ще мога още веднъж да играя тенис ", изясни Рафа.

" Ще играя на Уимбълдън, в случай че тялото ми е готово, обичам този шампионат. Уимбълдън е специфичен шампионат и постоянно желая да играя там, само че не съм подготвен още веднъж да се подложа на инжекции, това не е житейска философия, която желая да последвам. Очевидно е, че няма по какъв начин да продължа да играя по този начин. Тенис кариерата ми е била моят приоритет през целия ми живот, само че не и повече от това да повеждам благополучен живот ", добави Надал, който е повторен първенец на Уимбълдън.

Уимбълдън 2022 ще се организира в интервала 27 юни - 10 юли. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР