Работниците в гръцките фериботни линии обявиха 24-часова стачка за утре,

...
Работниците в гръцките фериботни линии обявиха 24-часова стачка за утре,
Коментари Харесай

Работниците в гръцките фериботни линии излизат в стачка утре

Работниците в гръцките фериботни линии оповестиха 24-часова стачка за на следващия ден, която ще засегне островите, разчитащи на морския превоз, съобщи ДПА, като се базира на известие на Гръцката моряшка федерация. В известието се показва, че няма да се движат фериботите в Егейско и Йонийско море, написа Българска телеграфна агенция.

Преговорите в опит за отбягване на стачката са се провалили, заяви през днешния ден гръцкото радио.

В сряда Гръцката моряшка федерация възобнови настояването си за нарастване на възнагражденията на фериботните служащи с 5 % след осемгодишното заледяване на заплатите в бранша. Работодателите оферират нарастване с 1 %. Синдикатът е отхвърлил предлагането.

Гръцката моряшка федерация се надява да упражни оптимален напън върху работодателите по време на дейния туристически сезон, като се има поради, че към момента доста туристи пътуват към Гърция при започване на септември. Това е също интервал, когато доста гърци се връщат към градовете в континенталната част след почива на островите.

Пристанищната полиция не чака доста туристи да бъдат наранени от стачката, защото фериботните компании са ги уведомили през седмицата за допустима стачка и не са продавали билети за понеделник.

Островите без летище ще бъдат най-силно наранени от стачката. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР