Работата по предложението за създаване на независима платежна система в

...
Работата по предложението за създаване на независима платежна система в
Коментари Харесай

Маас: Работи се за нова независима европейска платежна система, за Европейски валутен фонд


Работата по предлагането за основаване на самостоятелна платежна система в Европа към този момент стартира, само че това няма да е по този начин елементарно, съобщи министъра на външните работи на Германия Хайко Маас при откриването на конференция за посланиците на външнополитическото ведомство в Берлин, представен от задграничните организации.

„ Трябва да засилим автономията и суверенитета на Европа в търговията, икономическата и финансова политика. Това няма да е елементарно, само че към този момент започнахме да го вършим. Работим над предлагането за платежните канали и основаване на по-независима от SWIFT система, основаване на европейски валутен фонд “, сподели министъра.

Политиката на наказания на Съединени американски щати във връзка с други страни, сътрудници на Европейски Съюз принуждава Европа да реагира на дейностите на Вашингтон, цитира от своя страна ТАСС думите на външния министър на Германия.

„ Политиката на наказания от страна на Вашингтон ни принуждава за търсене на европейски отговор, ненадейно признатите от Съединени американски щати неспецифични наказания във връзка с Русия, Китай и други търговски сътрудници в забележителна степен засягат Европа и Германия “, съобщи Маас.
Министърът сподели, че Европейски Съюз работи над развиването на самостоятелни от Съединени американски щати институции, в частност на Европейски валутен фонд, а също по този начин на самостоятелна платежна система, която би дала опция за опазване на деловите връзки с Иран.

Едновременно с това Маас акцентира, че Съединени американски щати са „ най-близкият сътрудник “ на Европейски Съюз. „ Ние желаеме това да остане по този начин “, добави министъра. По думите му Европа „ се нуждае от ново уравновесено партньорство със Съединени американски щати “.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР