Изпотяването е физиологичен процес, при който потните жлези отделят влага

...
Изпотяването е физиологичен процес, при който потните жлези отделят влага
Коментари Харесай

Как да се справите с прекомерното изпотяване?

Изпотяването е физиологичен развой, при който потните жлези отделят влага през кожата, с цел да се контролира температурата на тялото. Този развой е натурален и значим за изстудяване на тялото по време на физическа интензивност или при мощна топлота.

Хората се разграничаваме във връзка с количеството и интензивността на изпотяването им, като някои от нас са по-склонни към прекалено изпотяване от други. Най-често този проблем визира хората, които се намират в горещи или влажни климатични условия, или тези, които извършват физически натоварваща работа. Изпотяването е сериозен проблем и за хората, които страдат от хиперхидроза - здравно положение, при което човек изпитва прекалено и даже непрестанно изпотяване, даже когато не е изложен на топлота или физическо напрежение. Хиперхидрозата може да засегне разнообразни области на тялото, като подмишниците, дланите, ходилата или лицето, и да бъде породена от разнообразни фактори като генетика, хормонални промени, нервни разстройства или лекарства.

Но без значение каква е повода за несъразмерното изпотяване, то може да сътвори обилни проблеми в всекидневието и обществените взаимоотношения на човек. Ето за какво всеки, който страда от казуса „ прекалено изпотяване “ вероятно е опитвал какво ли не, с цел да се избави от този проблем.

Едни от най-ефикасните решения за справяне с него са:
Хидратация - Пиенето на задоволително вода е от основно значение за контролиране на температурата на тялото и понижаване на изпотяването. Дрехи от естествени материи - Избягвайте синтетични материи, които задържат топлината, спарват и ви изпотяват.  Изберете леки, памучни и дишащи материи. Без люти храни и алкохол – Те неизбежно водят до по този начин нежеланото изпотяване. Използване на антиперспиранти, а не дезодоранти – Грешно е схващането, че дезодорантите предотвратяват изпотяването. Те единствено замаскират неприятната миризма. Всъщност антиперспирантите са типа козметика, който ви е нужен, с цел да спрете изпотяванeто.
Днес ще се фокусираме върху последната точка, като представим дейно решение при прекалено изпотяване. Серията ODOREX на Biotrade е тъкмо подобен ефикасен способ, с цел да се справите с нежеланото изпотяване. Серията антиперспиранти ODOREX обезпечават дълготрайна отбрана освен за зоната на подмишниците, само че и предотвратяват изпотяването в региона на дланите и стъпалата.

 

 ODOREX

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР