Пушенето, липсата на физическa активност, недоспиването – това са едни

...
Пушенето, липсата на физическa активност, недоспиването – това са едни
Коментари Харесай

Учени: лошата диета вреди повече от пушенето

Пушенето, неналичието на физическa интензивност, недоспиването – това са едни от многото фактори, свързани с метода на живот, за които е известно, че оказват негативно влияние върху здравето на индивида. Оказва се, че нито един от тях не може да се съпостави по отрицателни последствия с неприятното хранене, сочи ново изследване. Главният създател на проучването доктор Ашкан Афшин, дефинира неприятното хранене като „ палач, който не сортира “, уточнявайки, че всеки е благоразположен към риск, без значение от пол, възраст и други демографски данни.

Изследването, оповестено неотдавна в здравното списание The Lancet, включва разбор, извършен от повече от 130 учени в съвсем 40 страни. Проучването открива, че лошият хранителен режим е виновен за 22% от всички смъртни случаипри възрастните през 2017 година (10,9 млн.) – сърдечно-съдовите болести са главната причина, като ракът и диабет са на второ и трето място.

Освен за смъртните случаи, изследването открива, че неприятното хранене е причина за 255 милиона така наречен години на вреден живот. Това, изясняват откривателите, е общият брой години, които хората са прекарали, живеещи с увреждания, директно свързани с неприятното хранене и броя на годините, изгубени заради ранната смъртност, породена от неприятното хранене.

Като цяло неприятното хранене стои зад 16% от „ нездравословните години “ по света. Проучването сочи към три диетични фактора, които способстват доста за висока смъртност: висок банкет на натрий, ниска консумация на пълнозърнести храни и неявяване на плодове в дневния хранителен банкет. Други рискови хранителни привички включват висока консумация на алено месо, изразходване на огромни количества обработено месо, трансмастни киселини и сладки питиета.

 

kaldata.com

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР