Пуделът е много популярна порода кучета, която въпреки че се

...
Пуделът е много популярна порода кучета, която въпреки че се
Коментари Харесай

Отглеждане на Пудел вкъщи

Пуделът е доста известна порода кучета, която макар че се свързва най-много с Франция, в действителност произлиза от Германия. През годините тези очарователни четириноги са се доказвали като ловци, пазачи на фамилното имущество и даже като пастирски кучета.

Напоследък обаче са все по-предпочитани като питомници в цирка, както и като домашни любимци. Със своята неповторима осанка те се трансформират в същински звезди в киното и изложбите.

Запазена марка на пудела е неговата гъста и мощно накъдрена четина, която изисква постоянно разресване, култивиране с кучешка козметика и подкастряне на всеки 3-4 месеца. Космената завивка е едноцветна, обагрена в бяло, жълтеникаво, сиво и черно.

Големината на тялото зависи от типа на пудела. Малките пудели са високи към 25-28 сантиметра и тежат по 5-6 кг. Големите човеци, известни и като кралски пудели, доближават височина от 60 сантиметра и тегло от 30-35 кг.

Пуделът е доста мъдро, изпълнително и пламенно куче, което елементарно се привързва към притежателя си и желае да прекарва допустимо повече време с него.

Представителите на тази порода разрешават да бъдат дресирани елементарно, само че това би трябвало да става с нужния такт и деликатност, тъй като в противоположен случай кучето ще се депресира и няма да извършва заложената му команда.

Ако са уплашени по верен метод и получават нужните грижи, пуделите могат да живеят както в къща, по този начин и в градска среда.

Отглеждане на пудел в къща

Отглеждането на пудел в къща би допаднало на кучето, стига то да получава нужното внимание. За задачата би трябвало да му бъде обезпечена здрава кучешка къщурка и безпроблемно предвижване. Вързаният пудел несъмнено не би се чувствал благополучен, защото ще е надалеч от стопаните си.

Отглеждани на двора, представителите на тази порода сигурно няма да се изявят като кане корсо или немска овчарка, само че сигурно няма да оставят дома ви без контрол.

От друга страна, в случай че отглеждате пудел с концепцията той да се явява на киноложки надпревари, най-добре да живее в жилището, а не в градината или двора.

 Пудел

Все отново пребиваването на открито би се отразило отрицателно върху външния тип на кучето, както и върху неговите персони характерности, които се наблюдават на ревютата.

Отглеждане на пудел в апартамент

Въпреки своята забележителна грива пуделът е елементарен за развъждане в апартамент и при вярно отнасяне не оставя чак толкоз доста косми.

Неговият мил темперамент и склонността му елементарно да се подлага на дресиране го вършат образцов жител на дома, който рядко би направил някоя беля.

Както към този момент казахме, представителите на тази порода са извънредно привързани към своя собственик и държат да показват своята лоялност когато и да е.

Ако бъдат изоставяни у дома обаче, те няма да подходят като други кучета компаньони, които биха обърнали всичко наобратно.

Изолираният пудел ще се затвори надълбоко в себе си, ще се свие на пода и ще изпадне в меланхолия. За да не се стига до такава степен, кучето би трябвало да получава ежедневната си доза внимание и да бъде извеждано на дълги разходки.

Що се отнася до държанието на породата на открито, то е относително умерено и даже аристократично. Рядко може да се забележи пудел, който демонстрира стремителност и се дърпа от стопанина си.

Повечето кучета от този тип се движат грациозно около своя притежател и не се нуждаят от каишка, тъй като го следват като сянка.

Пудел и други домашни любимци

Игриви и доброжелателни, тези кучета биха могли да намерят общ език с други представители на животинския свят, стига техните стопани да се погрижат за социализирането им. Безспорно, в случай че кучето бъде отглеждано от малко с друго животно, било то и котка, ще се научи да се схваща с него.

Не бива да забравяте, че пуделът е извънредно сензитивно куче, което претърпява мъчно самотата. Ето за какво доста постоянно съжителството с различен представител на порода е за предпочитане пред това кучето да стои изолирано в някой апартамент. Поне двете животни ще могат да си вършат компания и няма да им е скучно.

Пудел и дете

Пуделът е идеалното фамилно куче. То елементарно ще се привърже към всички жители на дома и най-малките членове на фамилията също няма да бъдат подминати. Вземете ли пудел вкъщи, безспорно ще гарантирате на детето си щастливо детство с правилен приятел.

Все отново в случай че кученцето е още малко, а и вашите малчугани също, не бързайте да оставяте сами мъниците, с цел да не бъде кученцето несъзнателно настъпено, ударено или изтървано.

Ако мислите да си вземете кученце от породата, безусловно разгледайте тези разгласи за пудел.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР