Публикуваните официални данни показват, че промишлените поръчки в Германия са

...
Публикуваните официални данни показват, че промишлените поръчки в Германия са
Коментари Харесай

Германия е на прага на рецесия

Публикуваните публични данни демонстрират, че промишлените поръчки в Германия са намалели през юни, защото най-голямата европейска стопанска система е изправена пред опасността от криза през идващите месеци.

Новите поръчки - които нормално дават визия за индустриалното произвеждане - са намалели с 0,4% през юни по отношение на предходния месец, пресметна федералната статистическа организация Destatis. Данните за предходния месец бяха ревизирани и демонстрираха спад от 0,2%, като преди този момент демонстрираха леко усъвършенстване, заяви Агенция Франс Прес.

Промяната значи, че промишлените поръчки в Германия понижават към този момент пет следващи месеца. Общият спад се дължи " най-много " на 4,3-процентното понижение на размера на поръчките от страни отвън еврозоната, заяви Destatis.

В същото време поръчките в границите на еврозоната и Германия са се нараснали надлежно с 3,4% и 1,1%. Поръчките на финансови артикули, употребявани в производството, спаднаха с 1,8%, до момента в който тези на междинни и потребителски артикули се усилиха с 1,2% и 1,7%.

Низходящият поврат в доста стопански индикатори накара анализаторите да предупредят за спад в Германия. Нарастващият скептицизъм измежду бизнеса подсказва, че Германия е " на прага на криза ", съобщи президентът на института Ifo Клеменс Фюст.

Според формалните данни, оповестени предходната седмица, немската стопанска система е в застоялост сред април и юни, отчитайки нулев растеж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР