Публичните съобщения за първите смъртни случаи на зле подготвени мобилизирани

...
Публичните съобщения за първите смъртни случаи на зле подготвени мобилизирани
Коментари Харесай

Руската мобилизация е пълен хаос

Публичните известия за първите смъртни случаи на зле готови мобилизирани съветски бойци в Украйна провокираха нови рецензии към съветското военно командване. Руските медии оповестиха, че петима мобилизирани мъже от Челябинск към този момент са починали в бойни дейности в Украйна единствено три седмици след декларацията на президента Владимир Путин за частична готовност на 21 септември.

Това се споделя в следващия разбор на бойните дейности в Украйна на " Института за проучване на войната " (ISW), съобщи News.bg .

Докладът накара доста военни блогъри да настояват, че броят на починалите и ранените измежду мобилизираните военнослужещи евентуално е по-висок от този заради липса на дадено образование, съоръжение, единодушие на единиците и командири, както и повтарящи се случаи на непозволена готовност. Руските блогъри настояват, че командващият 58-ма общовойскова войска на Южния боен окръг (ЮВО) Михаил Зуско е разпоредил незабавното изпращане без никаква предбойна подготовка на новомобилизирани военнослужещи от 15-и полк на 27-а мотострелкова бригада от град Москва и Московска област до срутващата се фронтова линия към Сватово към 2 и 3 октомври.

Украински медии по-рано оповестиха, че Кремъл е арестувал Зуско заради бойни загуби и не е ясно за какво пълководец би издал заповеди, отнасящи се до част в Западния боен окръг. Блогъри означиха, че родственици са разкрили половината от персоналния състав на 15-ти полк ранени в болница в Белгородска област, откакто частта е попаднала в тежък артилерийски огън при опит да доближи фронтовата линия на Сватово. Полкът няма заповеди, военно командване, сигнал или доставки и че другата половина от неговия персонален състав към момента е на фронтовата линия Сватово. Друг означи, че е очевидец на идването на ковчези с мобилизирани мъже в Челябинск, Москва и Екатеринбург и твърди, че доста мобилизирани мъже се предават на украинските сили.

Един съветски блогър се оплака на 13 октомври, че новомобилизираните мъже се разполагат по инцидентен метод, което ще докара до 10 000 смъртни случая и 40 000 ранени измежду тях до февруари 2023 година Руските мобилизационни структури не престават да се сблъскват с бюрократични провокации, което може в допълнение да подкопае боеспособността на активизирания персонален състав. Блогъри настояват, че съветското Министерство на защитата (MO) не е сложило подобаващи условия за консолидиране и наблюдаване на разполагането на мобилизирани мъже на фронтовата линия.

Съобщава се, че съветските военни елементи разпръскват мобилизирани мъже сред разнообразни единици, без да водят верни записи за техните ситуирани места на фронтовата линия, което кара фамилиите да се оплакват на военното управление. Руските военни чиновници също не престават да назначават мъже с предходен боен опит в елементи, които не дават отговор на техния опит. Един блогър даже предизвести, че неспособността на съветското министерство на защитата да осведоми вярно фамилиите за местонахождението на техните родственици ще накара майките и съпругите да образуват правозащитни групи, които " ще разбият Русия от вътрешната страна ".

ISW не може без значение да ревизира изказванията на блогъра, само че общността е самодейна в подчертаването на мобилизацията на Кремъл от деня на декларацията му с вярата да усъвършенства вероятностите на съветската война в Украйна. ISW също по този начин по-рано заяви за видео на мобилизирани мъже от Московска област в Сватове, които се оплакват от неналичието на съоръжение и разполагането им на фронтовата линия без уместно образование, което удостоверява някои известия. Продължителността на сходни недоволства поддържа оценката на ISW, че мобилизационната акция няма да създаде задоволително боеспособен съветски личен състав, който да повлияе на хода на войната в кратковременен проект. Бързото разполагане на мобилизирани военнослужещи от Кремъл на линията Кремина-Сватове може също да демонстрира, че съветският президент Владимир Путин е подготвен да захвърли живота на мобилизираните мъже в обезверени старания да резервира разпадащата се фронтова линия.

Кремъл продължава да се бори да се измъкне от действителността на мобилизацията и военните провали. Кремъл продължи общия си модел на краткотрайно усмиряване на националистическите общности посредством осъществяване на ответни ракетни удари по Украйна в опит да се отклони от непрекъснатите проблеми с мобилизацията.

Друга съществена тематика в разбора са бойните дейности.

Руските сили продължиха да нанасят удари по сериозна украинска инфраструктура на 13 октомври. Западното въздушно командване на Украйна означи, че съветските сили са изстреляли крилати ракети " Калибър " по инфраструктура в Западна Украйна, четири от които украинските войски са унищожили. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски са нанесли ракетни удари по сериозна инфраструктура и цивилни обекти в Киевска, Днепропетровска и Николаевска области през целия ден на 13 октомври. Украински военни източници също оповестиха, че съветските войски не престават офанзивите с дронове в цяла Украйна и че украинските войските смъкнаха четири дрона над Виница и Черкаси на 12 октомври. Кадри в обществените медии в допълнение демонстрират детонации в Ровненска, Тернополска, Лвовска и Чернивицка области след задействане на украинските системи за Противовъздушна отбрана.

Руските сили евентуално ще продължат да употребяват ирански безпилотни самолети Shahed-136, с цел да поддържат огромни ударни акции против сериозна украинска инфраструктура заради ниската им резултатност в дейни бойни обстановки. Говорителят на Южното оперативно командване на Украйна Наталия Хуменюк съобщи на 13 октомври, че съветските сили употребяват Шахед-136 основно за нанасяне на удари по здания и инфраструктура, защото дроновете имат лимитирана резултатност против скупчване на войски. Финансистът на групата " Вагнер " Евгений Пригожин евентуално продължава напъните си да разграничи себе си и силите от по-конвенционалните съветски и прокси войски. Пригожин акцентира в коментар за съветското издание RIA FAN, че силите на Wagner Group еднолично са поели контрола над Иванград, населено място южно от Бахмут, на 13 октомври.

Силите за териториална защита на Донецката национална република (ДНР) обаче настояват, че взаимните сили на Луганската национална република (ЛНР) и ДНР са поели надзор над Иванград и близкото населено място Опитне, което явно опонира на изказването на Пригожин, че " нито един човек от други елементи, с изключение на за чиновници на частната военна компания Вагнер " е бил в Иванград по време на завладяването му. Освен това Пригожин опроверга изказванието, че съветските сили са завладяли Опитне и съобщи, че в покрайнините му се водят яростни боеве. Разминаването сред изказванията на Пригожин и Териториалната защита на ДНР, както и очевидното предпочитание на Пригожин да накара бойците на групата Вагнер да получат изключителна заслуга за завладяването на Иванград, е в сходство с предходните наблюдения на ISW, че Пригожин се бори за по-голяма популярност на фона на неотдавнашната му остри рецензии към структурата на съветското Министерство на защитата (МО).

Украинските сили реализираха победи в североизточната Харковска област, северозападно от Сватово на 13 октомври. Видеозаписи, оповестени на 13 октомври, демонстрират по какъв начин украинските сили пленяват съветски войски, които непринудено се предадоха покрай автомагистрала N26 в Крохмално, на към 20 км северозападно от Сватово.

Кадрите евентуално демонстрират, че украинските войски също са поели надзор над близките селища Пищане, Берестово и Табаевка. Руски източници също настояват, че украинските войски са направили наземни офанзиви по-на север от Крохмалне и са се пробвали да нападат Орлянка и Котляровка, и двете на 30 км северозападно от Сватово. Руски източници не престават да настояват, че украинските сили консолидират позиции западно от Кременна и се пробват да преминат река Жеребец, с цел да се приготвят за офанзиви против селището. Руските сили продължиха да организират отбранителни интервенции към Креминна в очакване на евентуална украинска офанзива. Началникът на щаба на батальона БАРС-13 (Руски военен запас на страната) в Кременна съобщи на 13 октомври, че БАРС-13 " крепко " държи защитата на селището и има цялостен надзор над Сватове-Креминна и Кременна- Рубижни пътища.

Началникът на щаба на BARS-13 в допълнение твърди, че детайли от 20-та общовойска войска настъпват западно от Кремина и се пробват да навлязат в Терни, на 15 км северозападно от Кремина. Руски милблогър твърди, че елементи от Централния и Западния боен окръг нападат западно от Кремина към Лиман и че силите на 3-та мотострелкова дивизия на 20-та общовойскова войска са заловили украински заложник някъде към Терни. Украински и съветски източници оповестиха, че съветските сили несполучливо са траяли да нападат заети преди този момент позиции в северната и северозападната Херсонска област на 13 октомври. Южното оперативно командване на Украйна заяви, че съветските сили са почнали несполучливо нахлуване в посока Костромка и Сухий Ставок на източния бряг на река Инхулец.

Руски източници също настояват, че съветските сили са направили разузнаване в региона на Сухий Ставок и са заловили украински военнопленници, само че не са дали фотографски доказателства, потвърждаващи изказванието. Повредата на моста на Керченския проток евентуално продължава да забавя доставките на съветски доставки и личен състав в Южна Украйна. Krym Realii разгласява сателитни изображения на над 1000 камиона от съветската страна на моста, които чакат на опашка от три до четири дни, с цел да пресекат пролива през ферибота. Krym Realii откри, че има единствено четири ферибота, работещи с потенциал от 90 камиона и 300 души всеки. Сателитните фотоси на Maxar също демонстрираха съветски военни камиони, които употребяват ферибота, с цел да пресекат Керченския проток. Руските окупационни чиновници приканиха за евакуация на цивилни от окупираната Херсонска област на 13 октомври. Назначеният от Русия началник на окупационната администрация на Херсон, Владимир Салдо, изиска от съветските публични лица на 13 октомври да поддържат широкомащабна евакуация на цивилни от Херсон в окупирания Крим и прилежащи съветски области, с цел да " защитят " цивилните от Херсон от ракетни удари.

Салдо предложи всички поданици на Херсонска област, които желаят да изоставен, да посетят други елементи на Русия за " ваканционни и просветителни " цели и акцентира значимостта на евакуацията на десния бряг на река Днепър. Украинските сили изтласкаха съветските сили до крайбрежията на река Днепър тук-там и прекъснаха съветските линии за доставки през реката през последните седмици. Руският вицепремиер Марат Хуснулин разгласи на 13 октомври, че съветското държавно управление ще " провежда помощ за напускането на жителите " от Херсон. Заместник-началникът на окупационната администрация на Херсон Кирил Стремоусов обаче съобщи на 13 октомври, че позвъняването на Салдо не е евакуация, а по-скоро опция за " краткотраен престой и отмора " в други райони.

Стремоусов акцентира, че " никой няма да изтегля съветските войски от Херсонска област ". Говорителят на украинското Южно оперативно командване Наталия Хуменюк заяви на 13 октомври, че съветските сили плячкосват магазини в окупирания Херсон и приготвят понтонни преходи за бягство от десния към левия бряг на река Днепър. Руските чиновници може също да употребяват евакуациите от Херсон за по-нататъшно извеждане на украински деца от украинска територия. Украинският общоприет щаб заяви на 13 октомври, че съветски чиновници са извели над 170 деца от град Херсон от началото на октомври. ISW по-рано заяви за опитите на Русия да изведе украински деца от украинските домове и да ги изпрати в Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР