* ПСЖ вложи 210 млн. евро в трансфера на века,

...
* ПСЖ вложи 210 млн. евро в трансфера на века,
Коментари Харесай

Защо Меси остана футболен сирак

* ПСЖ вложи 210 млн. евро в " прехвърлянето на века ", само че ще ги избие даже единствено от продажбите на фланелки * Ковид, прехвърляния и задължения стопиха парите на каталунския отбор * " Барса " изтри 11% от цената си незабавно щом Лео се появи при " парижаните "
" В последните дни доста мислих какво мога да кажа през днешния ден и истината е, че не мога да кажа нищо. Много е мъчно за мен след толкоз доста години тук. Не съм подготвен за това. Днес би трябвало да кажа довиждане на всичко тук. В Барселона съм от 13-годишен. След 21 години напущам с жена ми и трите ни деца. След няколко години ще се върнем тук, тъй като това е нашият дом. Благодарен съм на всички някогашни и сегашни съотборници ".

Това бяха прощалните думи на Лионел Меси към почитателите му от Барса, казани през сълзи.

 Покъртително: Неймар плаче като малко дете за Меси + ВИДЕО - Gol

Невероятно, само че факт - звездата на " Барселона ", която непроменяемо бе свързвана с клуба, в действителност съблече синьо-червената фланелка с номер 10. И към този момент е в различен клуб - ПСЖ.

А повода е прозаична - пари.

Но не че Меси желае доста, както го упрекват някои. Просто разпоредбите не разрешават той да взима даже половината от заплатата си.   " В нито един миг не съм желал да напущам. Сам предложих да понижат заплатата ми с 50%, а от клуба не са ме молили за нищо друго. Лъжа е, че съм изискал да ми усилят заплатата с 30% “, изясни Меси.

Всъщност аржентинецът към този момент се беше договорил за нов 5-годишен контракт с единствения клуб в живота си. И таман да подпише, каталунците  откриха " стопански и структурни спънки " това да се случи.

Всеки клуб в испанското състезание има заложено ограничаване на разноските при започване на сезона, което се обновява по време на трансферния прозорец през януари. Ограничението се базира на оборота на клуба, като разноските не трябва да надвишават 70%. Преди началото на пандемията, в лятото на 2019 година, на " Барселона " беше позволено дапохарчи за заплати до 671 млн. евро с помощта на приходите от съвсем 1 милиарда евро. Но през януари тази година таванът спадна до 347 млн. евро, съгласно ESPN. Няма публична информация какъв брой ще е този сезон, само че съгласно разнообразни източници ще е към 200 млн. евро, написа " Дневник ".

Смята се, че " Барса " е най-силно обиден в Испания от спада в приходите поради пандемията от COVID-19, тъй като клубът е генерирал доста от домакинските мачове и от туризъм.Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас твърди, че " Барселона " страда повече от останалите клубове, тъй като постоянно е бил на лимита.

" Когато пандемията пристигна, те нямаха никакъв буфер. Нито един различен клуб не е удрял абсолютния таван като тях. Загубиха 350 млн. евро доходи по време на пандемията. Не е обикновено, изключително в нашата лига, да изстискваш и последното евро ", съобщи Хавиер Тебас.

" Барселона " има дълг от 1.2 милиарда евро. В същото време Серхио Агуеро, Ерик Гарсия и Мемфис Депай дойдоха на " Камп ноу " със свободен трансфер. Но в случай че " Барселона " не освободи място за към 100 млн. евро в бюджета за заплати, няма да може да ги картотекира за новия сезон. За да се случи това, би трябвало да бъдат продадени някои от другите звезди, в това число един от най-добре платените футболисти в отбора - Антоан Гризман.

Така в действителност пандемията и неприятното ръководство на клуба станаха причина " Барса " да се раздели с най-голямата си звезда.

Която незабавно бе привлечена от " Пари Сен Жермен ". А прекосяването на най-силния футболист на планетата към " парижаните ", бе наречено " прехвърлянето на века ".

 Обяснено: Защо Меси ще носи

Експертите към този момент пресмятат загубите на " Барса " от раздялата с Меси. И тя не е единствено спортно-техническа - 672 попадения в 778 дуела, 50-ина гола и още толкоз асистенции всеки сезон.

Икономическата загуба е още по-тежка. Компанията Brand Finance пресметна, че спадът в цената на марката " Барселона " към този момент е към 11 % по отношение на предходната седмица. " Барса " е втората най-скъпа международна марка във футбола (оцениха я на 1.266 милиарда евро при започване на годината). Но скоро това евентуално ще се промени.ПСЖ, благосъстоятелност на катарския фонд Qatar Investment Authority, е на седмо място в същата ранглиста с оценка на марката от 887 милиона евро. Но се чака цената му да се вдигне с най-малко 18-20% от момента, в който Лео се появи с екипа на тима късно във вторник.

Парижкият клуб прави инвестиция от към 210 милиона евро, пресметна вестник " Екип ". Това са сумите за годишна заплата на играча (два пъти по 70 милиона евро, които след налози са 35 милиона чисти за него), сумата " на ръка за автограф " - обичайната за свободен сътрудник (очаква се да е 25 милиона евро), комисионни, такси, предплащане на имиджови права и т.н.Но коментарът е, че това са добре изхарчени 210 милиона евро. И резултатът към този момент е налице.

ПСЖ пусна в продажба онлайн хиляди фланелки с номер 30 и името на Меси, които костват по 108 евро. Изчерпаха се в уеб страницата на " парижаните " за към 27 минути. Сигурно ще се продадат най-малко 50 милиона бройки в идващия месец. Защото децата по света през днешния ден са Меси и Роналдо, а не " Барса ", " Реал " или " Ювентус ". И фланелката, която ще желаят това лято, ще е на ПСЖ.Спонсорските контракти също са голям фактор, като още веднъж загубите на " Барса " ще са огромни, а облагите на ПСЖ - още по-сериозни.

Меси има два пъти повече почитатели в обществените мрежи от " Барселона ", три пъти повече от ПСЖ. Освен това има и договори, обвързани директно с неговите имиджови права и с неговото присъединяване като лице на рекламите на съответните спонсори. Тази загуба единствено за първата година ще е към 77 милиона $, счита каталунският в. " Мундо депортиво ", представен от dir.bg.

Поне още за към 20-30 милиона ще са загубите от продажбите на продукти, най-много на фланелките, единствено за първата година.Фланелките на Меси са бизнес за към 195 милиона $ годишно, само че там парите отиват на 70 % за Nike, а клубът взима останалото. Компанията няма да загуби, защото ПСЖ носи същата марка. Но " Барса "...

ПСЖ чака да си върне инвестицията в границите на към 18 месеца, че и по-малко. Освен супериграч, клубът притегли магнит за световна известност и доста, доста доходи.Сравним е единствено с Кристиано Роналдо в актуалния свят и футбол, а когато той си потегли от Реал преди 2 години, марката загуби 19% от цената си за по-малко от 18 месеца. А продажбите на белите фланелки понижиха съвсем двойно
Седем любопитни обстоятелството за Лео
Лионел Меси е може би най-хубавият състезател в света през днешния ден. Но историята му можеше да завърши, преди да е почнала, в случай че " Барса " не го беше взела под крилото си в ранна възраст. След като от 5-годишен играе в клуба " Грандоли ", където е треньор е татко му, а по-късно в " Нюелс Олд Бойс ", на 11 година е диагностициран с недостиг на растежен хормон, който изисква скъпо лекуване. Но то е непостижимо за родителите му. Те се местят в Испания, Лео се опитва за " Барса " и клубът е толкоз впечатлен от представянето му, че се съгласява да заплати за лекуването.

1. Почти испанец

Извън " Барселона " Меси е най-разпознаваем в бяло-светлосиния екип на Аржентина, защото е играл в техния народен тим.  Но нападателят има баби и дядовци от Каталуния и преди Аржентинската футболна федерация да повика младежа, той беше ухажван от Испанската футболна федерация. Но избра Аржентина.

 Вандали още веднъж счупиха статуята на Меси в Буенос Айрес (СНИМКИ) - Свят - DarikNews.bg

2. Любовта към баба        

 Бабата на Меси е оказала огромно въздействие в живота му. Тя постоянно го е  придружавала на мачове и тренировки като дете. Но умря, когато Лео е единствено на 10. Всеки път, когато вкара гол, нападателят показва към небето. " Правя това, тъй като обричам триумфите си на баба. Тя ме заведе на футболното игрище, само че в този момент не може да види до каква степен съм стигнал ", е казвал Меси.       

 3. Голмайстор от първия ден        

 Много преди да стъпи за първи път на испанска земя, дребничкият нападател към този момент се беше утвърдил като феномен за отбелязване на голове. В детския клуб „ Нюелс Олд Бойс “ Меси е част от „ Машината на 87-а “, която се оказа съвсем непобедима. През 6-те си години там геният вкара съвсем 500 гола и бързо стана ясно, че е предопределен за самия футболен връх.       

 4. Договор върху салфетка

Първият контракт на Лионел Меси е бил написан и подписан върху елементарна салфетка. Причината е, че спортният шеф на " Барселона " по това време - Чарли Рексач, е бил толкоз впечатлен от уменията на Меси, че е желал неотложно да подпише контракт с него. Поради неналичието на лист хартия, той нахвърля главните неща върху салфетка и двамата я подписват. По-късно този „ салфетен " контракт е рамкиран, пази се като спомен за началото на блестящата му кариера.

5. Революционният град Росарио          

Всички знаем, че Меси е от Аржентина и някои може би знаят, че е от град Росарио. Но може би на малко на брой е известно, че в този град е роден и израснал различен доста прочут аржентинец - Че Гевара. „ Вълнувам се, когато виждам облика на Че Гевара на всички места по света ", споделя Лео. Две момчета с доста непретенциозен генезис, които продължат да дават друг образ на актуалния свят по един или различен метод!         

6. Синът като татко си        

 Третият наследник на Меси - Тиаго, е въведен в формалния клуб на последователите на " Нюъл Олд Бойс " единствено 72 часа откакто се роди. Той има клубен контракт в първия клуб, за който татко му игра. Сделката е подписана още преди неговото раждане от дядо му Хорхе - бащата на Меси.

7. Все още скромен        

 Меси може да наподобява като господ за мнозина, само че като доста професионални футболисти, се тормози да гледа акценти от личните си мачове. В едно изявление нападателят разкри, че брачната половинка му Антонела се отегчава да гледа футбол и той просто й споделя какъв брой гола е вкарал. " Обичам да виждам анимационни филми с Тиаго. Той доста се смее ", отговори звездата на въпрос какво избира да гледа в свободното си време.

 Лео Меси против Тиаго Меси в
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР