Психопатите са хора, които добре умеят да преценяват действията си.

...
Психопатите са хора, които добре умеят да преценяват действията си.
Коментари Харесай

Как да разобличим психопатa

Психопатите са хора, които добре умеят да преценят дейностите си. Много пъти те по този начин манипулират обкръжението си, че никой не би заподозрял какво се крие зад видимо почтените им планове.

Съществува метод, посредством който можете да разберете, че един човек е умопобъркан, без значение дали ви наподобява подобен, или не.

Дали обещано лице е душевно болно можете да узнаете като наблюдавате неговата тирада. В това твърдят учени, анализирали моделите на речта при наказани убийци, които разказвали какви закононарушения са направили, оповестява LiveScience.

В изследването взели присъединяване 52-ма души, 14 от които са категоризирани като психопати от към този момент извършени психически проби. Учените помолили всеки от нарушителите да опише детайлно за злодеянието, което е сторил.

За своето проучване експертите си послужили и с компютърна стратегия, която анализирала говоренето на мъжете и по този начин станало ясно, че речта на психопатите се характеризира с особености, които не се виждат при естествените хора.

Учените открили, че закоравелите, душевно заболели персони като че ли са оперирани от страсти и не знаят какво е съвест. Оказва се също по този начин, че даже диалог с умопобъркан, който наподобява безвреден, също има последствия.

 Затвор

Не ти пречи да приказваш с този човек 2 или 3 часа, само че когато излезеш, се чувстваш като замаян, изяснява един от психолозите, взели участие в изследването.

Все отново след диалога с нарушителите, учените забелязали няколко основни особености. Оказва се да вземем за пример, че в своите разкази психопатите избират да употребяват доста повече минало време спрямо останалите хора.

Анализите сочат още, че психопатите приказват повече за самозапазване, жадност, апетит и други физиологични потребности, както и финансова неустойчивост.

Също по този начин те постоянно си служат с частици на речта като ами и междуметия като аааа. Освен това изреченията на психопатите са съдържали и много подчинителни съюзи от рода на тъй като и тъй че.

Всичко това демонстрира, че душевно болните хора, направили закононарушение, са склонни да преглеждат дейностите си като логически резултат от някакъв добре умислен проект. Имало е причина да стане по този начин, тъй като се е целяло нещо несъмнено, изясняват още експертите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР