Проведе се първото заседание на Съвместната междуправителствена комисия с Република

...
Проведе се първото заседание на Съвместната междуправителствена комисия с Република
Коментари Харесай

Захариева: Трябва да ускорим проекта за транспортен коридор № 8

Проведе се първото съвещание на Съвместната междуправителствена комисия с Република Северна Македония, основана според Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни.

„ Комисията би трябвало да прави всяка година както е по контракт - оценка на неговото осъществяване. Обсъдихме осъществяването във всички сфери “, съобщи въшният министър Екатерина Захариева по време на конференция.

В политическата част има значителен прогрес. За по-малко от две години имаме над 7 или 8 пощесения сред двамата министър председатели, 4 срещи на президенти, доста делегации в другите парламентарни комисии, съобщи въшният министър.

Тя уточни, че в икономическата сфера има растеж на стокообмена за 2017 и 2018 година „ За първите три месеца забелязахме спад на стокообмена и ще се направи разбор за какво се е получило по този начин, с цел да се преодолее “, изясни тя.

Интензивни стратегии ще се организират в областта на обучение и науката, сподели Екатерина Захариева.

Двете министерства на превоза имат осъществена работна група с тясна съгласуваност, по тази причина транспортен кулоар № 8 да откри реализиция. Трябва да ускорим този план, акцентира въшният министър.

По думите й България ще продължи да поддържа Република Северна Македония. Много е значимо договорът, който беше подписан да бъде изпълняван в дух на другарство и съдействие, уточни тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР