Проучвания показват, че една от основните причини за нарастващия процент

...
Проучвания показват, че една от основните причини за нарастващия процент
Коментари Харесай

Основни източници на рафинирани въглехидрати

Проучвания демонстрират, че една от главните аргументи за възходящия % на затлъстяване при хората е увеличеният банкет на рафинирани въглехидрати. Всъщност, сходно на захарта, потреблението на остатък на рафинирани въглехидрати може да докара до разнообразни нездравословни резултати върху цялостното човешко здраве.

Въглехидратите са главният източник на сила в организма, който се разпада на захари (глюкоза) и се транспортира до разнообразни елементи на тялото. Има главно два типа въглехидрати - елементарни и комплицирани.

- комплицирани въглехидрати - постоянно се назовават нишестени или нишестени артикули като банани, пълнозърнести хлябове, зърнени храни, ядки и др.;

 Рафинирани въглехидратиб

- елементарни въглехидрати - елементарни захари, които се намират във всички сладки храни като торти, бисквити, шоколад, пица, безалкохолни питиета и др.

И двата типа са жизненоважни за нашето тяло и ето за какво е значимо да се ограничи дневният банкет на въглехидрати, чийто остатък може да докара до голям брой здравословни проблеми като затлъстяване, меланхолия, хипогликемия, сърдечни болести.

Рафинираните въглехидрати са елементарни въглехидрати, които са обработени със зърна и са лишени от естествените хранителни съставни елементи като фибри, здравословни масла, витамини и минерали.

 Прости въглехидрати

Недостигът на хранителни субстанции се дължи основно на отстраняването на триците и пълнозърнестите зародиши, които са заредени с разнообразни хранителни субстанции. Всъщност, задачите зърна от пшеница се съставляват от минерали като магнезий, здравословни масла като витамин Е, неразтворими нишки като фибри и доста други значими витамини.

Така потреблението на рафинирани въглехидрати, които постоянно са лишени от тези значими хранителни субстанции, може да докара до дефицит на витамини и минерали в организма, което може да повлияе на естествените физически функционалности и да способства за последователното развиване на разнообразни здравни болести.

В листата на рафинирани въглехидрати са включени всички храни, приготвени с рафинирано брашно или бяло брашно, бял самун, понички, кексове, бисквити, сладкиши и др.

Други образци са десерти, включващи въглехидрати - пудинги, кремове, конфитюри, желета, безалкохолни питиета, газирана вода и др.

Всички артикули, приготвени от бяло брашно, паста, ориз и други бели модифицирани зърна, са съща източници на рафинирани въглехидрати.

Но те имат потребни заместители – кафяв ориз, киноа, пълнозърнест самун и боб.

Сладкия и вкусен темперамент на рафинираните въглехидрати може да накарат хората мъчно да ги отстранен от диетата си. Невъзможно е обаче да не се бележит техните дефекти и затова - би трябвало да се употребяват единствено лимитирана част от продуктите, богати на рафинирани въглехидрати.

Консумирането на храни с високо наличие на витамини, минерали и фибри като пресни плодове, месо, риба, пълнозърнести храни и така нататък, както и постоянните извършения ще ви оказват помощ да живеете дълъг, благополучен и здравословен живот.

В менюто си залагайте по-честно на овесени бисквити, лимецови хлябове, протеинови палачинки, които са по-здравословна опция на въглехидратните храни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР