Противостоянието между испанското и каталунското правителство относно плановете за провеждане

...
Противостоянието между испанското и каталунското правителство относно плановете за провеждане
Коментари Харесай

Мадрид потвърди прехвърлянето на полицейски части в Барселона

Противостоянието сред испанското и каталунското държавно управление по отношение на проектите за осъществяване на референдум за самостоятелност в самостоятелната област продължава, откакто Мадрид удостовери, че е изпратил спомагателни полицейски елементи от цялата страна, „ с цел да оказват помощ на каталунската полиция да поддържа законовия ред “, написа английското ляво издание Morning Star.
Признанието удостовери слуховете, които се носеха в четвъртък, че гневните митинги против намесата на министър-председателят на Испания Мариано Рахой против провеждането на референдума на 1 октомври са изплашили Мадрид, който е решил да изпрати служители на реда от други елементи на страната, с цел да е сигурен, че те ще прекършат вероятно непокорство.
Местната полиция е посочила съмнения да разпръсне тълпите , които се събраха за гневен митинг в районната столица Барселона поради конфискацията, от страна на испанското държавно управление, на 10 милиона бюлетини и ареста на 14 чиновници на локалното държавно управление.
Хиляди протестиращи, подкрепящи независимостта на Каталуния, излязоха по улиците на Барселона, а други лагеруваха пред постройката на съда.
Още стотици се събраха пред съда в североизточното каталунско градче Хоспиталитет де Йобрегат, където бяха арестувани шест чиновници, съобщи Фокус.
Профсъюзните дейци от барселонската организация „ Принца на Испания “ и служащи от доковете Лепанто бяха измежду първите, които видяха силовия ход на Мариано Рахой, когато три големи ферибота, способни да пренесат по 4 хиляди служителя на реда, акостираха в пристанище в сряда и от тях излязоха микробуси, пригодени за битка с вълнения, на които грееше логото на националната полиция. Други очевидци оповестиха, че полицейски елементи и инсталация са докарани във влакове.
Гражданската група на каталунското национално заседание прикани митингите да продължат, до момента в който районните чиновници бъдат освободени - първите им чувания трябваше да се проведат през вчерашния ден.
Правителството на испанската консервативна Народна партия твърди, че плануваният референдум е противозаконен и е в нарушаване на испанската конституция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР