Противоречията, които излизат около кандидатурата на Васил Терзиев за кмет

...
Противоречията, които излизат около кандидатурата на Васил Терзиев за кмет
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Роднините на Терзиев са били ключови фактори в ДС

Противоречията, които излизат към кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София и информацията за неговите родственици са притеснителни – те въпреки всичко са били основни фактори в Държавна сигурност. Това сподели ръководителят на Републиканци за България и някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов в „ Демокрацията “ по TV1.

Той акцентира, че компанията, с която е съумял Терзиев е почнала от една добра основа, артикул на неговите близки и родственици и отсам може да се направи извод дали това е най-хубавата кандидатура за демократичната общественост, за десницата, оповестиха от пресцентъра на „ Републиканци за България “.

Според Цветанов в случай че беше изработен един прелиминарен избор, който е общопризнат в естествените демократични общества, щеше да има доста повече бистрота в процесите. „ Ако имаше двама-трима претенденти още, с цел да има спортно начало, тогава може би Терзиев щеше да победи, само че и да има вътрешен избор, който да консолидира всички останали съперници, които имат запаси към неговата кандидатура “.

Цветан Цветанов съобщи, че в случай че при започване на Демокрацията са били отворени досиетата на някогашната Държавна сигурност, тази тематика през днешния ден е нямало да се разяснява. И напомни, че в качеството си на вътрешен министър дружно с проф. Веселин Вучков (тогава зам.-вътрешен министър) са били подложени на напън по тази причина, че са предали над 1 млн. осведомителни единици на Комисията по досиетата.

„ Проблемът е, че доста от тези досиета бяха прочистени и в действителност никой не съумя да разбере каква е истината. В момента приказваме, 30 години по-късно за нещо, което не можем да прочетем и затворим “, изясни Цветанов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР