Протестиращите срещу задължителната Covid ваксинация и ограниченията за неваксинираните шофьори

...
Протестиращите срещу задължителната Covid ваксинация и ограниченията за неваксинираните шофьори
Коментари Харесай

Хиляди демонстранти се присъединиха към протестния Конвой на свободата в Отава

Протестиращите против наложителната Covid имунизация и рестриктивните мерки за неимунизираните водачи на камиони, преминаващи границата сред Съединени американски щати и Канада, блокираха придвижването в Отава за втори ден, заяви БГНЕС.

Хиляди стачкуващи се причислиха към протестния " Конвой на свободата " в канадската столица.

Демонстрантите дадоха обещание да продължат митингите си, до момента в който наложителната имунизация не бъде отстранена.

Министърът на защитата на Канада Анита Ананд съобщи, че дейностите на някои протестиращи са били " повече от неоправдателни ", а началникът на Генералния щаб на страната военачалник Уейн Ейър също насочи нападки против някои от стачкуващите, като сподели, че е бил " погнусен " от фрагментите на жена, която танцува гола върху паметника на Незнайния боец.

Полицията оповестява, че проверява изказвания за противозаконни дейности на някои стачкуващи. Според обява на полицията на Отава в „ Туитър “ сега се водят " няколко " следствия за " опозоряване " на редица монументи в столицата, както и за " заплашително (незаконно) държание към служители на реда (градски служители) и други лица и разваляне на публичен превоз ".

Шофьори на камиони блокираха улиците към постройката на канадския парламент, а кметът на Отава Джим Уотсън съобщи, че някои от протестиращите са тормозили личния състав на кухня за небогати с искане за безвъзмездна храна, откакто заведенията за хранене са ги отхвърлили поради отхвърли им да съблюдават условията да поставят маски на закрито.

Премиерът Джъстин Трюдо напусна дома си в Отава заради съображения за сигурност.

По време на изявление по-рано тази седмица Трюдо назова протестиращите " малко маргинално малцинство ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР